Skoda Fabia 2003: Kan ineens niet meer in achteruit versnelling

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 74

Vandaag heb ik de achterveren vervangen. Toen alles klaar was ben ik een testrit gaan doen. Tijdens de testrit merkte in dat ik ineens niet meer de achteruit versnelling kon inleggen. Ik kan de pook naar beneden drukken. Dan merk ik ook dat hij verder naar links komt, en voor mijn gevoel net zover als vroeger. Maar ik krijg de pook daarna niet naar voren geschoven. Alle vooruit versnellingen lijken prima te werken. Alleen de achteruit krijg ik er niet in.

Ik kan me haast niet voorstellen dat ik dit veroorzaakt zou hebben met mijn werk aan de achterveren. Ik heb eigenlijk helemaal niets aan de voorkant gedaan. Misschien dat ik tijdens de testrit een aantal drempels extra hard genomen heb, maar ik heb zeker niet de bodem geraakt oid.

Iemand enig idee waar dit aan zou kunnen liggen? Ik heb nog even onder de pookhoes gekeken, daar lijkt ook alles soepel te gaan.

Ronald_J

Geplaatst door Ronald_J (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1805) PRO, 8 jaar geleden

Controleer de kabels eens op bak .

Ronald_J (0), 8 jaar geleden

Waar zitten die precies. Kan ik daar zonder brug bijkomen?

kaleido 1 (1805) PRO, 8 jaar geleden

Ja , motorkap open , als je dan bovenop de bak kijkt zie je ze zitten .

Ronald_J (0), 8 jaar geleden

Alles leek goed te werken. Toch maar naar de garage gegaan. Wat bleek? Er zat een plastic dingetje onder de selectorbeugel. Daardoor kwam hij net niet meer ver genoeg om voor de achteruitversnelling te komen. Ik dacht dat afgevinkt te hebben doordat hij wel de hele slag leek te kunnen maken, maar dat bleek dus toch niet waar te zijn. Het was net een stukje te weinig.

Het plastic dingetje was het vingertje van de deksel van de koplampeenheid. Die was een paar weken geleden afgebroken, maar kon ik niet meer vinden. Die was dus bij deze teruggevonden...

Bedankt voor de hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.