Skoda Citigo 2013: Lekkage schuifdak Skoda citigo 2013

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Motorcode: CHY, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 44

Goede middag allemaal,

Ik zit met een lekkage van mijn schuifdak van mijn Skoda Citigo 2013, en ik weet even niet zo goed naar wie ik toe kan om te sparren of die een goed advies kan geven/repareren.

Het water komt via de voorkant achter het rubber in de binnenbak terecht, aangezien hier diverse gaten naar de hemel zitten komt het via daar de hemel binnen. Ik vermoed dat het water via het rubber naar binnen komt, maar kan dit niet hard maken.
Wat ik wel weet is dat mijn windvervanger nat is, gootjes voor en achter lijken niet verstopt. Maar voor lijkt het water traag weg te lopen(weet niet hoe snel dit standaard gaat).
Het water lijkt alleen met rijden naar binnen te komen, niet met stilstand.

Graag jullie advies!
Dank alvast.

Felixdeh

Geplaatst door Felixdeh (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Citigo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Frankie3226 (0) PRO, 1 jaar geleden

Hallo, als je het mij vraagt denk ik dat je dan toch vooraan aan de afwatering moet gaan zoeken.
Zeker als je zelf al zegt dat het water enige tijd vooraan blijft staan en niet zo snel afloopt.
Volgens mij moet het water dadelijk aflopen, misschien een kleine verstopping, die dit toch zou kunne veroorzaken.
Als het water vooraan blijft staan in de goot, kan het naar binnen komen gelopen door dat je met het voertuig gaat rijden.
Veel succes.

kaleido 1 (990) PRO, 1 jaar geleden

Begin met de afvoer op alle hoeken schoon te maken.

    Ik heb toegang tot perslucht, dat heb ik meerdere keren ook gedaan. Misschien moet ik met een kleine borsteltje er doorheen of zoiets? - Felixdeh (0), 1 jaar geleden

kaleido 1 (990) PRO, 1 jaar geleden

Komt er dan ook lucht aan de andere kant uit de afvoerslangen.
Zelf een tiguan met ook verstopte afvoer , kon blazen wat ik wou , een trekveer er doorheen gedrukt blijkt de plug aan het einde vol zand/modder te zitten.

    Ik geef toe niet heel enthousiast.
    De citigo heeft alleen slangen achter, voor heeft die iets heel raars dat die afvoert via de zijkant van de vooruit. Ik moet denk ik een heel klein lang borsteltje hebben daarvoor dan. - Felixdeh (0), 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Citigo of stel zelf een nieuwe vraag.