Skoda Citigo 2012: Trillen met remmen

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CHY, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 55

Hallo, ik heb nu al ruime tijd een probleem met de remmen.
Mijn citigo trilt heel erg bij remmen. En dan niet het rempedaal zelf, maar het stuur en onderstel. ik heb eerst de remblokken en schijven vervangen. Dit heb ik 4x gedaan en dat bleek niet de oplossing. Het gekke is dat na het monteren van een nieuwe remset voor, de eerste 5000km er niks aan hand is. de schijven die van mijn auto afkomen, zijn gemonteerd op de Up van mijn zwager. Hij heeft geen problemen met deze schijven. (dus uitgesloten dat het de schijven zijn). Vervolgens de slingering van de naaf bekeken, ook dit was gewoon goed.
Ik heb de auto naar een specialist gebracht, en die heeft de ophanging bekeken. Op heel iets droge draagarmrubbers na was alles perfect.
Het enige wat hem opviel was dat er een afdruk van het remblok op mijn schijf stond. Hij gaf aan dat dit niet goed is ( ik ben van mening dat dit bij heel veel auto’s zo is). Ik ben nu van plan om de remklauwen te gaan vervangen voor nieuwe in de hoop dat dit werkt. Hopelijk weet iemand zo wat dit kan zijn of kan hulp bieden.
De auto komt uit 2013 heeft nu 116dkm gelopen. Staat op vrij recente Michelin 4 season banden.

Renzok

Geplaatst door Renzok , lid sinds 3 maanden geleden

2 Reacties

Theo Sparenburg, 3 maanden geleden

Heb je ook de achterremmen gecontroleerd?


vr.gr. Theo

Renzok, 3 maanden geleden

Hallo Theo, achterrem heb ik pas compleet vervangen ( trommelrem).

Gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Citigo of stel zelf een nieuwe vraag.