Skoda Fabia 2000: Op en neer schietende toerenteller

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1400

Ik ben sinds een maand in het bezit van een Skoda Fabia 1.4 16V 74 kW uit 2000.
Ondertussen is de auto al 3 maal bij de dealer ter reparatie teruggegaan. Probleem: op onverklaarbare tijdstippen springt ineens de toerenteller naar de 3000-4000 toeren om vervolgens naar 0 (!!) toeren te gaan. De auto schokt hevig en slaat vervolgens af. Na 1 minuut wachten kan ik weer starten en kan ik er mee wegrijden. Het lampje motormanagement-storing blijft branden. Als ik mijn gas los laat, houdt hij nog even (1 sec.) zijn toeren vast om vervolgens netjes terug te lopen. Bij overschakelen schiet de toerenteller weer omhoog.

Dealer heeft BDP-sensor (?) vervangen (1e rep.) en vervolgens een verbrand relais (2e rep.). Auto heeft een week perfect gelopen om vervolgens weer als een bezetene te gaan schokken.

Wat kan hier aan de hand zijn. Dealer zegt dat bij uitlezen geen fout in Lambda-sensor en temperatuursensor te vinden zijn.

Alvast bedankt.

Rene9553

Geplaatst door Rene9553 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

alexander242 (0) PRO, 20 jaar geleden

Ken deze klacht nog niet bij deze motoren,maar toch zie ik het circuit van de BDP-sensor toch nog als verdachte.Misschien de stekker aansluiting op de computer niet best of de pennen op de BDP sensor zelf maakt geen goed contact.

Als het lampje van de motor brandt heeft ie dus foutmelding gegeven in een circuit,belangrijk is wat voor foutmelding ie aangaf.Misschien kan ik je dan verder helpen of indirect je garage.

groeten Alexander

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.