Skoda Fabia 2000: uitvallen cruise control

Bouwjaar: 2000

Sinds 2 weken valt bij het voeren van normale verlichting na ongeveer 2.5 minuut de cruise control uit.Volgens dealer betekend dit een defecte lichtstuurcomputer.Is dit waar en zoja valt dit niet onder de 3 jarige fabrieksgarantie.

willem12096

Geplaatst door willem12096 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mrmulba (0), 20 jaar geleden

Lichtstuurcomputer, ook bekend als BSG. Dat is mogelijk, aangezien dit een soort centraal brein is voor alle commando's. Hier zit ook de cruise control kolomschakelaar op aangesloten.

Maar : er is ook een dergelijk probleem uit die tijd bekend bij het gebruik maken van de ruitenwisser. Daarvoor zijn er tussenkabels gemaakt door de importeur met een smoorspoeltje om spanningspieken in het elektrische netwerk te dempen. Vraag hier om bij je Skoda dealer

Officieel heeft de Fabia uit 2000 maar 1 jaar fabrieksgarantie. Wellicht is deze auto met een extra garantie gekocht?? Dan is het zinvol om te kijken of het daar onder valt. Meestal wel.

ps: in MY2000 waren er af fabriek geen cruise controls. De enige die met dezelfde layout werden gemaakt in die tijd, waren allemaal van ondergetekende, aangezien hij de blue prints bij de fabriek heeft gezien voor latere modeljaren. Wees zeker dat we het hier hebben over een cruise control via BSG. Als het een add-on systeem is (als John Gold) dan is het een andere grap.

groeten van een factory-trained Fabia kenner.

henk4353 (0), 19 jaar geleden

ik heb dit ook gehad bij mijn SDI uit 2001 maar tran alleenmaar op bij ruitenwisser interval aan
je zag ook in het donker als je je licht aan had de gehele verlichting dimmen voor een fractie van een seconde.
Bleek na lang wachten bij de dealer de ruitenwisse motor te zijn
deze is toen door een nieuw type vervangen en het was oke

Henk benzine tank (0), 19 jaar geleden

Voor het probleem met de ruitenwisser en de interval heeft de skoda een nieuwe kabelboom en ruitenwissermotor gemaakt.
Ze weten ook precies bij welk type het zich voor doet. Alleen word er pas wat aangedaan als de klant er een probleem mee heeft. Als je het niet meld word er ook niks aangedaan. Ik heb 3 maanden moeten wachten voordat Skoda het probleem heeft opgelost.
Ik merkte het op toen de auto 2 maanden oud was.
Nu is dat probleem verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.