Skoda Octavia 1999: portierslot

Bouwjaar: 1999

wie kan mij vertellen hoe ik het portierslot van de bestuurdersdeur eruit kan halen??
Deze werkt namelijk niet meer. ik kan alleen via de kofferbak de deuren ver/ontgrendelen.
bvd Johan

johi

Geplaatst door johi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

mrmulba (0), 19 jaar geleden

Op de hoogte van het slot zit aan de zijkant van het protier een klein rubberen dopje. Haal deze eruit en gebruik een Torx25 schroevedraaier om de schroef erachter linksom te draaien. Draai net zolang linksom, totdat er weer lincht weerstand optreedt. Stop dan met draaien. Trek de deurkruk "open" en wip het slot eruit.

Als je het binnewerk eruit wil halen, dan is er meer op het programma:
Wip de elektrische raambediening omhoog en maak stekker los. Zoek rondom de bekleding voor de torx 25 schroeven en verwijder deze. Het handvat zit vast met grote kruiskoppen. Neem het spieglverstel plaatje los (voorzichtig, weerhaakjes breken makkelijk) en draai de schroef erachter los.
Druk de binnenbekleding omhoog om het van de bovenrand bij het raam los te krijgen. Zodra los: stekker aan achterzijde van de grote speaker los en haal de bowden kabel los aan de binnen deur hendel zijde.
Verwijder de plastic folie in de buurt van het slot.
Wip met kleine schroevedraaier vierkant plastic blokje aan zijkant van deurkruk (buitenzijde) los. Draai in portierzijde de drie dikke schroeven los. Slot is nu los.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.