Skoda Octavia: snelheidsmeter doet het niet meer

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Beste mensen,

Nogmaals het volgende probleem,

Van mijn Skoda octavia bouwjaar 1998 doet de snelheidsmeter het niet meer.
Naast het niet functioneren van de snelheidsmeter doet ook de brandstofmeter erg vreemd. Hij schommelt van links naar rechts en geeft voornamelijk aan dat de tank leeg is terwijl deze nog minstens halfvol is.
Daarnaast doen ook de ruitenwisser het niet meer. Je ziet wel dat er een signaal naar toe gestuurd wordt doordat ze nog ietswat bewegen, maar dat was het dan ook wel.

Nu is mij verteld door de skoda dealer dat in bijna 80 procent van de gevallen het instrumentenpaneel kapot is. De garage wil het zelf niet voor me onderzoeken, omdat de auto te oud is en de kosten voor het onderzoek in verhouding te hoog uitvallen. Ze hebben me aangeraden dat ik dus op zoek moet gaan naar een instrumentenpaneel via een autodemontagebedrijf en dan deze in de auto zetten. Na veel googelen en bellen ben ik dus uiteindelijk terecht gekomen bij een bedrijf die instrumentpanelen repareert. Dit bedrijf wil mijn instrumentenpaneel niet repareren omdat er nog twijfel bestaat over het feit of het paneel uberhaupt wel stuk is. Daarnaast hebben ze me ook verteld dat ik niet zomaar een ander instrumentenpaneel uit een andere auto in de mijne kan monteren , omdat ik dan met de startonderbreker kom te zitten. Deze schijnt dan weer speciaal geprogrammeerd te zijn voor de auto waar hij uitkomt.

Dus in het kort: Mijn kilometer doet het niet, mijn benzine meter doet het niet, mijn ruitewissers doen het niet, de locale dealer wil er geen tijd in steken en de instrumentenpaneel reparateur wil eerst zeker weten of het paneel stuk is voor hij tot repareren overgaat.

Dus wat heb ik nu gedaan?

ik heb eerst maar eens een Vag-Com kabeltje besteld om de computer van mijn auto uit te lezen met het volgende resultaat:

VAG-COM Version: Release 311.2-N


Chassis Type: 1U - Skoda Octavia
Scan: 01,02,03,08,15,17,19,35,46,56

Address 01 -------------------------------------------------------
Controller: 032 906 014 F
Component: MARELLI 1AVM 2231
1 Fault Found:
00525 - Oxygen Sensor (G39)
07-10 - Signal to Low - Intermittent
Readiness: N/A

Skipping Address 15-Airbags

Address 17 -------------------------------------------------------
Controller: 1U1 919 033 L
Component: A+-KOMBIINSTR. VDO V17
Coding: 02142
Shop #: WSC 31480
IMMO-IDENTNR: SKZ7Z0W0092210
No fault code found.

Address 46 -------------------------------------------------------
Controller: 1J0 959 799 L
Component: 0W Zentral-SG Komf.0002
Coding: 04097
Shop #: WSC 31480
4 Faults Found:
01329 - Convenience System Data Bus in Emergency Mode
35-00 - -
01332 - Door Control Module: Passenger Side (J387)
49-10 - No Communications - Intermittent
00928 - Locking Module for Central Locking: Front Driver Side (F220)
54-10 - Incorrectly Equipped - Intermittent
00943 - Heated Exterior Mirror: Driver Side (Z4)
35-00 - -

End -------------------------------------------------------

Is er iemand die hieruit kan opmaken of mijn instrumentenpaneel kapot is, of dat er iets anders aan de hand is waardoor mijn snelheidsmeter het niet meet doet.

Daarnaast zou ik graag willen weten of ik met de vag-com software ook de starblokkering van een instrumentenpaneel uit een andere auto dusdanig kan bewerken dat hij in mijn auto weer functioneerd.

Met vriendelijke groet,

Filip Kip.

redturbootje

Geplaatst door redturbootje (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Als de stekker van de bak/snelheidssensor af is of geen goed contact maakt krijg je dat effect. Stekker zit op de hoogte van de aandrijfas onder remboester. Is de bak er kortgeleden nog uit geweest.? Succes.

redturbootje (0), 13 jaar geleden

Ik heb een instrumentenpaneel uit een sloopauto gehaald en wil deze in mijn auto zetten,

Wat moet er allemaal gebeuren om deze in mijn auto te laten werken. Ik kom waarschijnlijk met de immobilizer te zitten, of zie ik nog andere dingen over het hoofd.

Het eerste probleem waar ik mee zit is dat ik mijn sleutel niet kan inlezen met vag-com, omdat ik geen sleutelcode bij de sleutel heb.

Ik heb gelezen dat ik de code kan achterhalen met vag-dash-com of vag-tacho. Helaas heb ik deze software/kabel niet.

Vriendelijke groet Filip

redturbootje (0), 13 jaar geleden

Beste mensen,

Bij deze is het probleem van de niet-werkende snelheidsmeter en zenuwachtige brandstofmeter opgelost.

Als er ooit iemand is die met dit probleem te kampen heeft, kijk eens goed in je zekeringkast en dan voornamelijk naar de zekering van je achteruitrijlampen, op deze zekering zit namelijk ook je snelheidsmeter aangesloten.

Als de zekering van de achteruitrijverlichting doorbrand is waarschijnlijk net als bij mij de achteruitrijschakelaar die op je versnellingsbak zit stuk.

Met vriendelijke groet,

Filip Kip

Lieve Gompy (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor het terugmelden Filip

Hantje (0), 12 jaar geleden

Beste Filip Kip,
Ik had ook een niet-werkende snelheidsmeter en een wonderlijk reagerende benzinemeter. De zekering van de achteruitruijlampen was goed. De garagist dacht aan een defecte sensor en zou de zaak wel eens doormeten. Ik ging zelf op onderzoek uiit en:
vond op deze site bij de Volkswagen-problemen mijn probleem en wat de oorzaak was: een kabelbreukje recht onder de accubak. Het was nauwelijks te zien, maar dit kabeltje was doorgesleten agv trillingen, daar waar een aantal el.draden bij elkaar komen, terwijl het beschadigde plekje nog half was afgedekt door het zwarte plaktape. Ik heb beide einden dmv een tussenstukje aan elkaar gesoldeerd, het resultaat is dat beide meters weer naar behoren werken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.