Skoda Octavia: Testmodus lampjes op dashboard aanzetten

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDI

Hallo allen,

Als de auto op contact wordt gezet, gaan er een aantal lampjes op het dashboard branden, maar niet allemaal. Ik wil echter zeker weten dat alle lampjes het doen. Misschien dat er een testmodus is voor de dashboard lampjes zodat deze allemaal aan gaan? Weet iemand hier iets van?

Alvast bedankt!

Groeten,
Oscar.

OscarK

Geplaatst door OscarK (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Met (in ieder geval de originele testkast) een actuatortest uitvoeren op het instrumentenpaneel,deze stuurt alle lampjes/wijzers/zoemers en alle segmenten van display aan,dan kun je goed zien of iets het niet doet.
Als de testkast er dan toch aan hangt,laat hem dan ook even gelijk volledig uitlezen,dan weet je helemaal zeker of er wel of niet iets aan de hand is.

EG (0), 14 jaar geleden

Niet alle lampen branden als je het contact omdraait!

Bijv. de lamp-kapot lampje, of de olieniveau waarschuwings lampje (geel lampje). Deze branden pas nadat is geconstateerd door de auto dat die lampje wel moet branden. Deze branden dus ook niet als "test" als je de contact omdraait.

Ik dacht ook dat er bij mijn wagen lampjes stuk waren, maar klopt niet nadat ik die lampjes zelf had gezien. En sommige lampjes branden nooit als je die optie niet hebt, bijv. de ruitenvloeistofreservoir lampje. Lampje zit erop, maar als je de optie niet hebt brand ie nooit.

OscarK (0), 14 jaar geleden

[quote=ricky]Met (in ieder geval de originele testkast) een actuatortest uitvoeren op het instrumentenpaneel,deze stuurt alle lampjes/wijzers/zoemers en alle segmenten van display aan,dan kun je goed zien of iets het niet doet.
Als de testkast er dan toch aan hangt,laat hem dan ook even gelijk volledig uitlezen,dan weet je helemaal zeker of er wel of niet iets aan de hand is.[/quote]
Hmmm... ik wilde altijd al zo'n diagnose apparaat kopen om foutcodes mee uit te lezen. Bestaan er voor particulieren ook apparaten die niet alleen foutcodes kunnen uitlezen, maar ook de genoemde actuatortest kunnen uitvoeren?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.