Skoda Octavia: trillen ventilator en inkomen 2e ventilator

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 101 pk

hallo allen,

heb een probleem met de ventilator van mijn octavia station uit 2005. De auto heeft ongeveer 50.000 km gelopen. de auto is uitgerust met climacontrol.

als het warm is en ik een poos gereden heb dan hoor ik een brom/trilling van de ventilator komen. als ik dan onder de motorkap kijk zie ik de kleine ventilator draaien. Vermoedelijk komt de trilling van deze ventilator, maar weet niet waarom dat maar soms aanwezig is.
De grote ventilator heb ik nog nooit zien draaien (heb de auto nog niet zo lang).

A. dat de kleine ventilator trilt, kan dit van een onbalans komen?
B. behoort de grote ventilator niet te draaien?

graag hoor ik van jullie.

met vriendelijke groet
marcel

whisper72

Geplaatst door whisper72 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (25) PRO, 13 jaar geleden

ja als de kleine trilt dan zal dat van onbelans komen het enigste wat je kan doen is controleren of er geen vuil aan zit en is dit niet zo dan moet hij vervangen worden als je er tenminste vanaf wil.
de grote ven draaid alleen als de motor tewarm is dan slaat deze pas in dus dat gebeurt niet zo gauw zeker niet als de airco ven draaid.

groetjes jan.

whisper72 (0), 13 jaar geleden

bedankt voor deze informatie Jan.

ik zag dat er 2 kleine clipjes op de vinnen van de kleine ventilator zaten, kan dit gedaan zijn om de ventilator te balanceren?
dan nog een laatste vraag. zijn de vinnen (het kunstof gedeelte) los te vervangen of dien ik een nieuwe motor te plaatsen?

groeten
marcel

jan T (25) PRO, 13 jaar geleden

ja die clipjes zijn de balanseer gewichtjes.
en de motor en ven zijn een geheel.

groetjes jan.

dreuge (0) PRO, 13 jaar geleden

Je kunt controleren of de grote vin wel goed werkt. Je moet dan de airco op vol vermogen aanzetten. Dus op LO of draaiknop helemaal naar links. Beide vinnen moeten dan in de eerste trap draaien. Draait de grote niet. Dan zal de kleine in de 2 trap draaien, hoogste stand. Als dat gebeurd is de grote zeer waarschijnlijk defect.

whisper72 (0), 13 jaar geleden

de grote draait niet, heb een nieuwe kleine liggen welke maandag gemonteerd wordt. dan gelijk testen waarom de grote niet draait.

ik houd u op de hoogte

groeten
marcel

whisper72 (0), 13 jaar geleden

zowel de grote als de kleine ventilator vervangen.
beide draaien in laag toerental.

mijn dank voor de tips

groeten
marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.