Skoda Octavia: trilling door heel de auto 2200/2500 rpm octavia diesel

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

hallo,
bij een skoda octavia scout (4x4) heb ik een rare trilling die je door de hele auto hoort bij 2200 tot 2500 toeren. dit is ook alleen als je optrekt en vermogen vraagt. het beste merk je het in de 4, 5 en 6de versnelling. na de 2500 toeren is het ook weg. Motorsteunen lijken gewoon goed en hier zie je niks geks aan. je hoort het echt heel goed door heel de carosserie. lijkt op iets in de aandrijving, maar dan zou je zeggen dat het snelheids afhankelijk zou zijn en dat is het niet.
dus enig hulp gevraagt!!
mvg, Tim.

timhoeks2

Geplaatst door timhoeks2 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

garage van horne3459 (0) PRO, 12 jaar geleden

Misschien iets speling op een van de binnen homokineten?

timhoeks2 (0) PRO, 12 jaar geleden

voel je dan de kop niet schudden? net als bij de meeste personenauto's. dus overdreven gezegt voel je dan dat de neus naar links en rechts gaat. want zo voelt het namelijk totaal niet. meer ofdat je uitlaat de bodem raakt en dan alleen precies tussen de 2200 en 2500 rpm.

garage van horne3459 (0) PRO, 12 jaar geleden

ja dat klopt,je voelt het idd. net als de neus die naar l en r gaat.

merk je ook een trilling stationair?

heeft de skoda een hanglager voor de aandrijfas naar achteren?

timhoeks2 (0) PRO, 12 jaar geleden

nou, dat is het niet dan. steunlager heeft ie en heb ik ook gecontroleerd, stationair merk ik niets. ook niet met starten en stilzetten (als je tenminste op het vliegwiel doelt)
hoewel het een aandrijf achtig geluidje is vind ik het toch raar dat ie het op bepaalde toeren doet en niet bepaalde snelheid. een as zou je eigenlijk bij een bepaalde snelheid moeten horen toch?
en dat hanglager, moet je daar iets aan kunnen zien? ik zie bv geen rubber vezeltjes of plekken waar ie tegen de koets loopt.

garage van horne3459 (0) PRO, 12 jaar geleden

je hebt gelijk met dat een as snelheids gerelateerd is,maar iets speling op een homokineet merk je ook bij verschillende snelheden.
zit voor of na dat hanglager nog een homokineet?,wellicht daar iets aan te voelen.

Laat hem eens draaien met alle wielen van de grond op een brug op put,en luister dan eens van onderen als je een as ziet slingeren of zo.

timhoeks2 (0) PRO, 12 jaar geleden

inmiddels ben ik door een bijzonder vriendelijke mede problemcargebruiker gebeld met de tip de stekkers van de haldex los te gooien, als ik dit doe is mijn probleem weg!! Nu er alleen nog achter proberen te komen wat de definitieve oplossing gaat zijn...

timhoeks2 (0) PRO, 12 jaar geleden

inmiddels nog geen stap verder. ik heb olie van diff en haldex vervangen, wielen gewisseld. vet in homokineten ververst. alles op speling gecontroleerd. Verder niemand met zulke problemen?

timhoeks2 (0) PRO, 12 jaar geleden

ja, ik kwam dit verhaal ook al ergens anders tegen. Hielp me niet bij het vinden van de juiste oplossing. volgende stap wordt dus zeker weten dat er geen slip is door 4 wielen met exact hetzelfde profiel en omtrek te monteren.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Kan de regeleenheid de zaak niet dwarszitten?

joeri123 (0), 12 jaar geleden

cardan as vervangen

check

Beste antwoord, geplaatst door timhoeks2 (0) PRO, 12 jaar geleden

Opgelost!!!!!
het zat hem in de rubberen trillingsdemper die vlak voor het diff zit. Dit kreeg ik als tip van iemand die dit hele verhaal op problemcar had gelezen. deze man nam zelfs de moeite mij op te bellen!!! geweldig zo dat dit forum je zo kan helpen en dat er nog mensen zijn die je op zo'n manier te hulp schieten.
aan het trillingsdemper was overigens niks te zien, maar heb het vervangen en het probleem was voorbij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.