Skoda Octavia: Turbo defect en lekke koppakking

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi 77 kw

Hoi,

Plotseling is de turbo defect gegaan en een lekke kopakking van mijn skoda octavia.De auto reed tot de laatste moment zonder enkel merkbaar probleem.Maar voor mij is een raadsel dat op zelfde moment en de turbo overlijdt en een lekke koppakking.Weet iemand de oorzaak hiervan? Kan het zijn dat dat de eene met de ander te maken heetf.
Graag jullie reactie.

Mvg, Nehro

nehro

Geplaatst door nehro (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoe ben jij/hun er achter gekomen dat de turbo stuk is en de koppakking lek is?

nehro (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Ricky de turbo is erafgemonteerd en is te zien dat de schoepen erafgebroken zijn en de motor blaast olie bij oliepeil.Vandaag gaan ze bij de garage de kop erafmonteren om te zien of toevallig de zuiger beschadigd is.Maar kan een met ander te maken hebben.

Mvg. Nehro

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

Nehro

Even de kop demonteren om te zien of er toevallig een zuiger beschadigd is ??
Dit kan men ook bekijken met een camera het bespaard je in iedergeval een hoop kosten.

Gr. paul

nehro (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Paul ik hoop dat ik vandaag wat meer weet.Vandaag gaan ze door bij de garage.Ik hou jullie op de hoogte.

Mvg, Nehro

nehro (0), 13 jaar geleden

Hoi,
De auto is weer gemaakt en de schade was wel groot(turbo defect,lekke koppakking en zuigerveren).
De motor heeft ergens vandaan water gezogen en kreeg een interne hydroexplosie volgens garage bedrijf maar dat konden ze niet achterhalen waar vandaan.
Alle slangen waren op lekkage getest en intercooler maar de hele systeem is waterdicht.De niveau van koelsysteem was goed.De auto rijdt weer als nieuw na de reparatie maar het is wel een raadsel waar de water vandaan kwam.
Iemand een idee hierover?

Mvg, Nehro

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.