Skoda Octavia: vloerbekleding rijderskant NAT!! DEEL2

Bouwjaar: 1999

Ik heb nog steeds de lekkage... :-(... Zeker nu het weer errug regenachtig is...

Ik heb de kabeldoorvoer behuizing al met siliconenkit afgekit maar dat is de oorzaak niet.

Ik weet het echt niet meer hoor.... Ik heb wel een schuif/kanteldak. Zou het kunnen dat de afvoer hiervan niet meer goed is waardoor het water onder de bekleding doorkomt (ter hoogte van het gaspedaal)???/

Wie o wie heeft een nieuwe tip voor mij???

dkawa

Geplaatst door dkawa (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik weet niet of het een nieuwe tip is, maar kun je niet in de auto gaan zitten en iemand anders met de tuinslang op de auto laten spuiten?

dkawa (0), 18 jaar geleden

dan wordt het geen 'zitten'maar liggen... Ik blijf erbij dat het niet aan mijn ruit ligt, ik denk dat er van buitenaf (bij de wielkas of iets derg.) een gat zit... De laatste dagen heeft het goed geregend en ik heb weer natte kranten onder mijn bekleding moeten verwijderen... dus het moet echt iets kleins zijn, maar wat? Fout in carosserie??? Lasfout??

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Met op de auto spuiten bedoel ik dus niet alleen de ruiten he, maar ook de roosters, de wielkasten etc.

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

om de achterlichten wil de zaak nog weleens lekken, water loopt dan naar het laagste punt en dat is bij de voeten en achter de voorstoelen.

in de auto kruipen met een zaklamp en iemand anders laten spuiten met een slang, zo moet je er toch achterkomen.

dkawa (0), 18 jaar geleden

Ik heb net weer ff onder mijn bekleding gekeken en het water komt echt van de linkerkant, dus waar je je voet kan steunen (dat verstevigde deel langs je koppelingspedaal). Precies daaronder wordt het nat en niet zoals in DEEL 1 van dit probleem onder het gaspedaal.

Waar zou de lek kunnen zijn?

dkawa (0), 18 jaar geleden

Niemand?

ron10289 (0) PRO, 18 jaar geleden

is bij deze auto de voorruit niet aleens vervangen?
kan zijn dat de ruit niet helemaal in de kit ligt.
water hoeft maar een minimaal gaatje om binnen te komen.

ron,

dkawa (0), 18 jaar geleden

nee, de voorruit is nooit vervangen..

Ik heb net weer ff onder de bekleding gevoeld of het nat is, en ja hoor... weer nat.. ik had er kranten onder gelegd dus die kranten zijn zeiknat...

Wat zou het kunnen zijn? Kabeldoorvoer?? En dit probleem komt alleen voor als ik in de regen gereden heb.. na een bezoekje aan de wasstraat heb ik er geen last van... Raar of niet????

dkawa (0), 18 jaar geleden

Ik heb trouwens ook een schuif/kanteldak (elektrisch bediend) Hier zitten ook 2 afvoer gaten in verwerkt en ik heb nu sterk het idee dat het om de linkerafvoer gaat maar dan aan het uiteinde die bij de deur uitkomt. Het water komt van die kant af dus het lijkt mij logisch dat misschien die afvoerslang aan het einde losgeschoten is waardoor ik water onder mijn mat krijg...

bobush (0) PRO, 18 jaar geleden

controleer even of het water niet via de deur binnenkomt, dan bedoel ik even bekleding afnemen en kijken of de folie daarachter dicht is. Ook goed aan de clipsen onderkant en luidspreker controleren. Al een paar keer voorgehad, eventueel afkitten.

dkawa (0), 18 jaar geleden

kan het dan via de deur onder de bekleding komen?? Het vocht bevindt zicht echt onder de bekleding, ter hoogte van de voetensteun...

berre1109 (0), 18 jaar geleden

Als het ter hoogte van de voetensteun is, en je het probleem hebt als je door regen rijd (en niet door de wasstraat) dan gok ik op de wielkas.

Bij een wasstraat komt er enkel water van bovenaf, bij het rijden door water (regen) spat het water omhoog.

Ik zou het wiel er eens afnemen en de plastic beschermingshoes er eens afhalen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.