Subaru Legacy 2010: Uitvallen motor bij remmen

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: EJ20, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Goedemorgen,

Sinds een paar maanden hebben wij uitval bij het remmen van onze Subaru Legacy, automaat CVT. Vooral net na de start en bij plotseling remmen. Alsof je vergeet de koppeling in te trappen, maar dit is een automaat.

In eerste instantie werd een bakrevisie geadviseerd, als er foutcodes uitgelezen werden en de bakolie niet helder meer was, dit was niet het geval. Dus moest het de koppelomvormer zijn. Intussen is onze koppelomvormer wel gereviseerd, dit heeft ook geen oplossing gebracht.

Vervolgens is de bak gespoeld en rijden wij nu weer 2 weken, nog steeds niet zonder problemen. Regelmatig nog uitval alhoewel wel minder na alle uitgevoerde werkzaamheden. Bij pompend remmen, hersteld de auto zich meestal en slaat hij niet af.

We willen hier graag van af, iemand advies? Het brein vervangen hebben we ook al gehoord, we zien door de bomen het bos niet meer.....

Bij het spoelen van de bak zijn er geen restanten residu of ander vuil gevonden. De kilometerstand is ca 173.000 km.

Alvast bedankt!

Oppelaar

Geplaatst door Oppelaar (0) , lid sinds 3 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Legacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

quikfit (715), 3 maanden geleden

Is dit bij de Subaru dealer gebeurd? Ik meen me iets te herinneren van een software update van de bak/motor. De Subaru dealer kan ook dieper in het systeem kijken.Vacuüm problemen(lekkage)ook ff meenemen,dit omdat je aangeeft dat bij pompend remmen het minder is.

    Jazeker, ik ben er werkzaam nl. Diverse Subaru dealers geraadpleegd, gaven allemaal aan dat de koppelomvormer gereviseerd moest worden maar dit was al gebeurd en niet de oplossing. - Oppelaar (0), 3 maanden geleden

quikfit (715), 3 maanden geleden

Aanvulling; Je kan je verhaal ook hier kwijt. https://subaruforum.nl/ Nooit geschoten is altijd mis. :-)

quikfit (715), 2 maanden geleden

Controleer of de carter-ventilatie slangen niet lekken en vervang de PCV klep,dat zijn de kosten niet.
Beetje late reactie maar niet geschoten is altijd mis. ;-)

Myrte (45), 2 maanden geleden

De problemen die u ervaart met uw Subaru Legacy CVT, zoals uitval bij het remmen, kunnen behoorlijk frustrerend zijn, vooral na meerdere pogingen tot reparatie zonder duidelijke oplossing. Het lijkt erop dat u al een aantal significante stappen hebt ondernomen om het probleem op te lossen, waaronder het reviseren van de koppelomvormer, het spoelen van de transmissie en het overwegen van het vervangen van het 'brein' of de ECU (Engine Control Unit) van de auto.

Dit soort complexe problemen kan soms te wijten zijn aan specifieke kenmerken van het voertuig of aan zeldzame defecten die niet gemakkelijk te diagnosticeren zijn zonder diepgaande kennis van het model. Hier zijn enkele suggesties die u kunt overwegen:

Gespecialiseerde Diagnostiek: Als dit nog niet is gedaan, zou een gespecialiseerde diagnostische sessie bij een Subaru-dealer of een specialist in automatische transmissies verhelderend kunnen zijn. Zij hebben vaak toegang tot geavanceerdere diagnostische tools en diepgaande kennis van specifieke modellen.

Second Opinion: Overweeg een second opinion van een andere gespecialiseerde garage of dealer. Soms kan een frisse blik op het probleem nieuwe inzichten bieden.

Software Update: Controleer of er updates beschikbaar zijn voor de transmissie- of motorsoftware van uw voertuig. Soms kunnen problemen worden opgelost met een software-update.

Onderzoek Naar Bekende Problemen: Zoek naar forums of Subaru-eigenaarsgroepen die misschien vergelijkbare problemen hebben ondervonden. Soms kunnen deze gemeenschappen specifieke adviezen of oplossingen bieden die bekend zijn binnen de gemeenschap maar niet algemeen erkend worden door alle reparatiewerkplaatsen.

Als u alle bovenstaande opties hebt uitgeput en nog steeds geen oplossing hebt gevonden, zou het nuttig kunnen zijn om advies te vragen bij een onafhankelijk autoadviesplatform. Voor gespecialiseerd advies en mogelijk meer gerichte hulp, raad ik u aan contact op te nemen met WielWeet via hun contactpagina. Zij kunnen u voorzien van gerichte ondersteuning of u doorverwijzen naar experts die ervaring hebben met vergelijkbare problemen. Het delen van uw ervaringen en de tot nu toe ondernomen stappen zal hen helpen u beter te adviseren.

quikfit (715), 2 maanden geleden

Myrte is kunstmatige ''inteligentie'' ?

    Helaas geen alwetende en ook niet kunstmatig ;) - Myrte (45), 2 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Legacy of stel zelf een nieuwe vraag.