Subaru Impreza: Verlichting blijft branden

Brandstof: Benzine

De stadsverlichting blijft branden van mijn impreza plus. Het gebeurde ineens op een avond dat ze niet meer uit gingen. Er is niets gebeurd met de bedrading of zo. Ik heb zo ongeveer alle verlichting instellingen geprobeerd. Niets helpt. De wegenwacht heeft vanalles doorgemeten en niets gevonden. Hij vond het ook een hele vreemde storing, en had zoiets nog nooit aan de hand gehad. Hij heeft de twee verlichtingzekeringen getrokken, en toen ging de verlichting uit. Sindsdien rij ik dus met de zekeringen eruit. Alleen 's avonds stop ik ze erin, en verwijder ze weer als ik stop. Weet iemand wat er aan de hand is ofwaar ik ongeveer moet zoeken? Ik ben nog niet naar de garage geweest, maar ik ben bang dat dat een dure aangelegenheid wordt.

Groet
René

renewigman

Geplaatst door renewigman (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Impreza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik denk dat je lichtschakelaar defect is. Kosten daarvan vallen wel mee.

hansspork (0), 14 jaar geleden

Heb het zelfde gehad met Ford scorpio, computer moeten vervangen.

renewigman (0), 14 jaar geleden

Oldford en hansspork bedankt voor het snelle reageren.
Het kan zijn dat de lichtschakelaar defect is. Ik heb daar naar gekeken. De schakelaar zit op de richtingaanwijzerhandle. Schakelen naar normaal licht doet het normaal, en naar groot licht ook. Richtingaanwijzing doet het ook normaal. Verder als de sleutel niet in het contactslot zit dan wordt normaliter ook geen stroom doorgegeven naar de schakelaar van het licht, en dat gebeurt nu wel. Een computerfout kan natuurlijk ook.
Ik heb nu 2 vervolgvragen: 1 hoe kan ik zelf testen of de computer defect is, en 2 welke onderdelen worden nog meer uitgeschakeld door het contactslot. Misschien dat daar wat fout zit. De radio heb ik zelf aangesloten toen ik deze wagen kocht, dus die telt eigenlijk niet.

Astra_16v (0), 14 jaar geleden

klinkt gek hoor... maar bij mij impreza zit er een kleine schakelaar op de stuur kap.. oranje
heb em wel eens met schoonmaken omgezet en dan blijft je stads(parkeer) licht branden..
my96 gtt impreza

ben benieuwd..

renewigman (0), 14 jaar geleden

Astra_16V, je hebt gelijk. Bij mij zit er ook een knopje op de stuurkolom op de plaats waar andere auto's het knopje voor de alarmlichten hebben. Bij mij is het een zwart knopje met een rood vlak. Ik heb nooit geweten waar het voor dient, maar nu dus wel. Ik heb de zekeringen gestoken, en het knopje omgezet en voila, de stadsverlichting ging uit.

Iedereen hartelijk bedankt voor de oplossing en het meedenken. Dit was de eerste keer dat ik van deze site gebruik maak, maar ik denk dat ik er vaker ga gebruik maken en op kijken. Ik ben goed geholpen met achteraf een nogal stom probleem dat ik zelf had kunnen oplossen als ik iets verder had gekeken dan mijn neus lang is.
Hartelijk bedankt iedereen.

Groet
René

imprezagirl (0), 14 jaar geleden

op je stuurkolom zit een schakelaar als je deze per ongeluk om hebt gezet blijft je stadslicht ook branden.
heb zelf dit probleem ook gehad

gr jeanine

Astra_16v (0), 14 jaar geleden

hahaha (we) zijn dus niet de enige die het mee hebben gemaakt.. ach ook weer opgelost

gr patrick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Impreza of stel zelf een nieuwe vraag.