Suzuki Swift: Accu lampje branden bij stationair lopen / bokken

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Als de auto stationair loopt gaat het lampje van de accu branden en de auto begint niet lekker te lopen / bokken. Bij iets meer gas geven, is dit niet meer het geval. Wie herkent idt probleem en wat is een mogelijke oplossing.

ArnoMol

Geplaatst door ArnoMol (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Shadowranger (0), 17 jaar geleden

Een brandend lampje van de accu bij stationair toerental dat uitgaat met meer gasgeven duidt op een defect aan de dynamo. Deze laadt dan niet genoeg bij. Een draaiende motor verbruikt stroom die voor het grootste deel vanuit de dynamo komt. Stroom die niet wordt gebruikt wordt opgeslagen in de accu.

Het bokkende gedrag wordt veroorzaakt doordat de dynamo niet genoeg stroom levert om alles draaiende te houden (onsteking, inspuiting). De accu kan ook niet voldoende bijspringen. Vaak kan dit veroorzaakt worden door slecht contact op massa. Probeer eens met een startkabel of het probleem vermindert als je extra massa maakt tussen dynamohuis en carroserie/ minpool v/d accu. Als hieraan niets verandert is je dynamo defect en zul je voor een ander exemplaar op zoek moeten gaan of laten reviseren bij een specialist.

Suc6, Shadowranger

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.