Suzuki Swift: trillen stuur bij stationair en >120 km

Bouwjaar: 1989

Hallo,

Ik heb net 'n susuki swift automaat gekocht en vraag me af of het normaal is dat het stuur een beetje begint te trillen als ik stilsta voor een stoplicht en bij snelheden hoger dan 120 km.

Charlie

Geplaatst door Charlie , lid sinds 16 jaar geleden

5 Reacties

jhessels PRO, 16 jaar geleden

Gebeurt wel vaker, het is een automaat en hij zou altyd weg willen rijden als je stilstaat daarom trap je op de rem. Dus de aandrijving 'klopt' zeg maar tegen het wiel terwijl je op de rem staat. Dat kan wat door resoneren naar de stuurinricting. Als je hem dan in de N zet is het waarschijnlijk weg.
Als je stuur trilt bij hoge snelheden, betekent meestal dat je de wielen in onbalans hebt, dus laat in ieder geval de voorwielen even balancere Niets ernstigs dus.
John

Charlie, 16 jaar geleden

Ok John, Thanx!

Maarre Ik heb net nog ff een stukje gereden, en bij >120 km trilt eigenlijk niet alleen het stuur ,maar heel de wagen. Maar ik neem aan dat dat nog steeds dezelfde oplossing heeft. Waar laat je dat uitbalanceren trouwens het beste doen? En wat kost dat ongeveer?

jhessels PRO, 16 jaar geleden

Kan dan ook zijn dat je banden niet helemaal vlak zijn. En in het ergste geval kan de aandrijfas(sen) wat in onbalans zijn.
Maar je moet beginnen met balanceren dan kunnen ze direct zien of je wielen rond zijn.
Elke garage die banden monteert kan balanceren. Wij rekenen 7,50 per wiel.
John

Charlie, 16 jaar geleden

Ok John, Thanx again!

Ik ga zometeen ff mn banden laten uitbalanceren. (sorry maar appelscha is net ff te ver van mij vandaan ;) Ik laat nog ff weten of 't dan wel goed is, of dat ik nog steeds hetzelfde probleem heb.

Charlie, 16 jaar geleden

Nou, ben ff nr kwik-fit geweest en het probleem is nu verholpen. Een achterband was in onballans, en ook niet goed meer. Ook twee verschillende merken achterbanden trouwens. Dus twee nieuwe achterbanden en ook de voorwielen laten uitbalanceren. Kostte ongeveer 100,- Ben erg blij, ook omdat de auto volgens werkplaatschef " nog wel een paar jaar mee kon"

Dit forum is trouwens erg fijn. Ben er erg blij mee.

groet,

Charlie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!