Suzuki Swift: achterwiellager

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 13

Hallo, bij deze swift achterwiellager al 4 keer vervangen in twee jaar tijd, laatste keer astap(complet met draagrm) erbij vervangen, met een zo goed als nieuwe astap.
merk lagers skf, dus ook goed, lagers zijn op de juiste manier gemonteerd( met goed passende stempels gemonteerd) ook al andere remtrommel( waar de wiellager dus in gemonteerd zit) vervangen. alles op het juiste aanhaalmoment vastgezet, en ook het afstandssbusje wat tussen de twee lagers gemonteerd zit, is weer goed gemonteerd.
Wie heeft dit al meegemaakt, en weet de oplossing?
Alvast bedankt
MVG
Tokkie

tokkie 1

Geplaatst door tokkie 1 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

berendonck (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik zou toch eens een ander merk proberen ....... SKF is op zich een goed merk maar elk half jaar een nieuw lager ? lijkt mij niet de bedoeling.

Je doet er toch wel wiellagervet in neem ik aan ? En niet te veel ?

Gr. Harry

ernhemmer (0), 11 jaar geleden

Het kan ook aan je draagarm liggen dat er toch iets krom is waardoor deze meer slijt

ovi (0), 11 jaar geleden

Zeker niet om u te beledigen laat dat even duidelijk zijn maar misschien doe je toch iets fout en beschadig je op één of andere manier toch het lager?
Ik werk al 30 jaar aan oude auto's en oldtimers en gebruik altijd SKF lagers dus dat is zeker het probleem niet!

Heb je de wagen al eens laten uitlijnen? Slijten de banden op een normale manier af of juist deze waar je het lager vervangen hebt harder of ongelijk?

tokkie 1 (0), 11 jaar geleden

Het zijn dichte lagers, en denk er zelf ook aan om keer ander merk te proberen.

Lagers worden iedere keer goed gemonteerd, heb vaak genoeg bij andere auto''s gedaan, en nooit geen problemen gehad, en andere kant heb ik ook keer vervangen, en geen probleem ermee
Deze auto kan achter niet uitgelijnd worden, maar daarom is het niet onmogelijk, dat het wiel niet goed staat natuurlijk, maar banden slijten goed , op de normale manier af, ook de kant waar de lager kapot gaat.

Heb de laatste keer astap samen met draagarm vervangen.

Zal alles nog keer goed bekijken.

Gr. T

ernhemmer (0), 11 jaar geleden

Auto kan wel uitgelijnd worden. Kijk maar eens goed. Onafhankelijke wielophanging zoals bv achter kan de auto altijd uitgelijnd worden. Wie heeft die diagnose gesteld

tokkie 1 (0), 11 jaar geleden

Ik bedoelde eigenlijk te zeggen, standen staan goed( is geconroleerd, bij een erkend bandenbedrijf, en kan niks aan veranderd worden, omdat het goed staat.
Maar zoals ik zei, is niks onmogelijk, en zal alles nog eens goed bekijken.
Gr. T

ovi (0), 11 jaar geleden

Als uw banden mooi gelijk afslijten gaat dat ook het probleem niet zijn!
Wel heel eigenaardig dat dat lager dan toch steeds stuk gaat?
Zou het dus verder ook niet weten maar als je het gevonden hebt hoor ik het graag want dit zijn zo van die dingen waar we allemaal weer iets van kunnen bijleren.
Veel succes!

tokkie 1 (0), 11 jaar geleden

Hou jullie op de hoogte

tokkie 1 (0), 11 jaar geleden

Heb nog geen oplossing voor het probleem.en verwacht dat ook niet op korte termijn.
Wil jullie allemaal bedanken voor het meedenken.
MVG
Tokkie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.