Suzuki Swift: tikkende motor en koelvloeisstof verlies

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Sinds een tijdje zit er een vervelende tik in de motor van de Suzuki van mijn vriendin. Hij rijd nog prima maar toch voor de zekerheid maar even alles nagekeken. Ja tenslotte heerst griep dus ik dacht voordat suuk het ook krijgt. Bleek de olie wel erg laag te staan en de koelvloeistof ach laten we zeggen erg laag. Vreemde is wel dat de temp. van de auto wel constant blijft. Maar de koelvloeistof wil maar niet op peil blijven. En het tikken begint nu toch wel steeds erger te worden.

Nu denk ik het kunnen een aantal dingen zijn:

- Een lekkende pakking
- 1 van de kleppen is vastgelopen
- de lekkage zit in de binnenkant van het blok
- of Suuk heeft echt griep en dus vandaar mijn oproep hier

Wie heeft er een richting? Kan en wil alles wel nakijken en ook heel het blok wel uit elkaar gaan halen maar pffff misschien is het toch beter eerst eens te horen of iemand hier een idee heeft. De patient is nu net weer thuis en ik zal maar weer eens mijn oor onder de kap stoppen en zien of ik iets kan vinden.

Mike

justmike1973

Geplaatst door justmike1973 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 11 jaar geleden

Kleppen stellen.
Koelsysteem afpersen en controleren op lekkage , om mee te beginnen.

justmike1973 (0), 10 jaar geleden

Nou helaas bleek de motor compleet kapot te zijn. Het tikken was inderdaad een kleppen probleem. Maar er zit ook een scheur in het blok. Dus met alle problemen die er naast het motorisch gedeelte bleken te zijn, heeft de eigenaar besloten de swift maar op te geven. Helaas maar goed helaas heeft ook een swift niet het eeuwige leven. Bedankt voor de reacties in ieder geval.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.