Suzuki Ignis 2003: Airbaglampje en claxon probleem

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: M13A, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 61

Beste knutselaars en monteurs,

Het airbaglampje van mijn Ignis blijft opeens permanent branden tijdens het rijden (knippert wel bij contact aan zetten) en ook is tegelijk de claxon (op de stuur airbag zit de schakelaar) er mee gestopt.
Ik heb de deksel van het stuurwiel (inclusief stuur airbag) verwijderd en de stekkers van airbag en claxon gecontroleerd. Beiden zitten gewoon vast en goed in gestoken.

Waar moet ik zoeken of heeft iemand zinnige tips of bruikbaar advies? Bedankt.

Arno Streekvos

Geplaatst door Arno Streekvos , lid sinds 9 jaar geleden

9 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Onder het stuur zit een wikkelring , grote kans dat deze defect is, deze zorgt voor de verbinding tussen stuur en kolom , toen je de airbag er uit had zat er in het midden bovenin een grote stekker ?

    Ik ben al klaar incl. tip moderator en zie nu pas dat ik onder een reactie kan reageren 😆 Kaleido jij hebt (weer) een punt gescoord ✔️👍 - Arno Streekvos, 1 jaar geleden

Arno Streekvos, 1 jaar geleden

Ha kaleido 1 daar ben je weer. Dank voor je reactie.
In het midden zit de stuuras met een dikke 6-kant moer er op. Maar die ring heb ik gevonden, diens grote stekker zit via een draadboompje boven de 6-kant moer. Het is en 3-draads boompje en op 1 plaats is de huls (van een soort flexibel geel pvc buis, maar dan dunner) verkreukeld. Dus dat zou heel goed daaronder beschadigd kunnen zijn (draden zelf).
Helaas heb ik nu geen tijd meer door omstandigheden, maar ik ga er later deze week naar kijken. Goede tip! Bedankt!

Ik kom hier nog op terug, ook als het opgelost is.

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

We horen het wel succes.

Arno Streekvos, 1 jaar geleden

Beste Kaleido 1, ik snap waarom jij 'professional' bij je naam hebt staan. Want je hebt volkomen gelijk gehad. Ik heb het onderdeel verwijderd en door gemeten. Bedrading (beide) is goed, onder en boven. Maar zodra ik over de (draaiende) geleider meet, dan heb ik geen verbinding meer. Onderdeel terug geplaatst en nog eens gemeten (meet simpele piepende doorgifte meter) maar resultaat exact hetzelfde. Dus het onderdeel is defect.

Maar nu de grote vraag: Hoe heet dit onderdeel in de handel?

Kaleido 1 bedankt !!

. . . .

Moderator Problemcar PRO, 1 jaar geleden

Clockspring...of klokveer

zie hier: https://www.onderdelenlijn.nl/auto-onder...

Arno Streekvos, 1 jaar geleden

Moderator,

Hartelijk dank voor de directe link (anders was ik sowieso naar deze website gegaan, dus dit scheelt mij weer zoeken).

Geweldige website deze problemcar!

Moderator Problemcar PRO, 1 jaar geleden

Bedankt voor de feedback en die punten nemen we mee in de beoordeling van kaleido 1...ha ha..

Beste antwoord, geplaatst door Arno Streekvos, 1 jaar geleden

Nog even ter aanvulling:
De nieuwe klokveer heb ik besteld via een andere leverancier op dezelfde website als moderator mij heeft aangeboden (scheelde veel, ik betaalde geen 75 maar 47 euro en dat is ook nog inclusief verzenden en kreeg er een paar zeer belangrijke tips bij).
Ik heb de nieuwe klokweer gemonteerd en nu werken claxon en airbag systeem weer goed d,w,z. het airbag lampje gaat weer netjes uit. Het staat nu dus 100% vast dat kaleido gelijk had.
Moderator: Neem je dat even in mee in je veroor.... ehh beoordelling? :-)
Hartelijk dank beiden en tot een volgende ronde.

Hans4040 PRO, 1 jaar geleden

Mooi dat het weer opgelost is, bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Ignis of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.