Suzuki Ignis 2003: Versnellingsbak

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: M13A, Motorinhoud (cc): 1, Vermogen (kw): 61

Beste specialisten,

Ik zoek iemand welke goedkoop de versnellingsbak kan omruilen in mijn Suzuki Ignis 1 (model 2001-2003).

De 5e versnelling is verrot, zo blijkt uit een harde fluit bij het gas geven in zijn 5e versnelling. En ook de koppeling zit hoog dus beiden vervangen lijkt mij een goed plan. De auto heeft 272.000 km (N.A.P.) op de teller staan, dus heel gek is het niet.

Ik zoek dus een garagehouder (of monteur met een eigen werkplaats) welke zowel de bak wil omruilen voor een betere met lagere KM.stand, als de koppeling er in zetten en dat alles voor een (relatief) lage prijs. Het beste wat ik tot nu toe kon vinden was een ruilbak met inzetten voor 650 euro. Kan dat goedkoper? Ik kocht namelijk de hele auto met nieuwe APK voor € 900,00...

Ik zie graag de reacties tegemoet.

Groetjes,
Arno.

P.S.: Revisie is uiteraard geen optie, want dat is veel duurder.

Arno Zdm

Geplaatst door Arno Zdm (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Ignis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ferdinand (60), 4 jaar geleden

IK vind dit als er tevens een complete koppeling bij zit, een koopje.Overigens ook zonder koppeling. Wat je kan do
en op de Onderdelenlijn kijken of er een bak op staat.Tegenwoordig monteren heel veel sloperijen ook hun producten.Maar veel goedkoper zal je niet uit komen. Ook kan je op Marktplaats bij auto,s 650 euro invoeren ,geen merk.Dan komen alle auto,s onder de 650 te voorschijn.Wellicht zit er wat tussen.
Ferry./

    Hoi Ferry,

    Dank voor je reactie.

    Er zit geen koppeling bij, maar die kost online 55 euro (nieuw) dus dat is op de prijs van een bak weinig. Als de bak er nog eens onderuit moet voor de koppeling, dan is alleen het arbeidsloon duurder neem ik aan. Dus koppeling meteen mee nemen is dan een logische keuze denk ik.
    De door mij aangeduide bak in het topic hierboven staat op de Onderdelenlijn :-) maar bedankt voor de tips natuurlijk.
    Het is ongeveer 650 euro inclusief plaatsen (150 euro van het bedrag is voor bak omwisselen, de bak is 459 of zo + mijn bak inleveren, ruil dus. Ik moet alleen naar Rotterdam)

    Ik zit eerlijk gezegd te twijfelen ook. Een andere auto of een andere bak. Want ik vind het toch veel geld op een auto van 900 euro aanschafprijs en mogelijk nog meer kosten, want het was duidelijk toen ik het koelsysteem herstelde dat er een beunhaas in geknutseld heeft.
    Tel ik daar zeg 750 euro (incl. nieuwe koppeling) bij op, dan gaat die auto mij flink geld kosten in het eerste jaar onder mijn eigendom. Stel dat er nog meer olifanten uit de kast komen, dan ga ik nog verder het schip in. Vandaar dat ik even probeer te peilen wat er hier op het forum over gezegd wordt. - Arno Zdm (0), 4 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Ignis of stel zelf een nieuwe vraag.