586 bezoekers online

Suzuki Ignis 2003: 5e versnelling, harde piep

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: M13A, Motorinhoud (cc): 1, Vermogen (kw): 61

Beste mensen,

Ik ben sinds kort een beetje verliefd geworden op auto's van het merk Suzuki. Na een 22 jaar oude Baleno 1.3i (deze begon opgevreten te worden door roest) heb ik nu een Ignis uit 2003 (FH, dus Ignis 1). Ziet er geweldig uit en rijd lekker, maar...

Op weg van verkoper naar huis (anderhalf uur rijden) werd ik geconfronteerd met een keiharde fluit / pieptoon als ik naar de 5e versnelling schakel (als ik in de 5e rijd bedoel ik). Deze piep wordt evenredig met het gas pedaal intrappen harder. Ik hoor het ook op de 4e versnelling, maar dat is te verwaarlozen. Laat ik de gaspedaal los, is het meteen helemaal over (geen piep). Trap ik even het gas een beetje in, weer die piep tot ik het pedaal weer los laat. Gebeurd niet in de 1e, 2e en 3e versnelling, amper in de 4e (verwaarloosbaar) maar gigantisch in de 5e.

Heeft iemand enig idee wat er loos is en hoe ik dit goedkoop kan oplossen (een gereviseerde bak kopen en laten plaatsen valt niet onder 'goedkoop' in mijn ogen, tenzij iemand dit onder 650 euro weet te regelen, want ik ben helaas niet rijk).

Bedankt voor de eventuele (serieuze) reactie(s).

Arno Zdm

Geplaatst door Arno Zdm , lid sinds 5 maanden geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Dit heb je niet gehoord tijdens e proefrit ?
Lijkt op een verborgen gebrek , lager van de 5e versnelling zou de oorzaak kunnen zijn , maar dit veroorzaakt meestal geen piep geluid.
Wat zegt de verkopende partij , of heb je partikulier gekocht , ook dan kun je de verkopende partij er op aan spreken.
Mocht dit allemaal op niets uit lopen , zou ik langs een lokale garage rijden en hun diagnose laten stellen , ben je denk ik sneller klaar , van achter een beeldscherm zijn geluiden altijd lastig te beoordelen.

Arno Zdm, 5 maanden geleden

Beste kaleido,

Dank voor jou (eerste) reactie.
Ik heb de verkopende partij er niet op aangesproken omdat ik het gezeik niet wil. Ik merkte het zodra ik de snelweg op ging en komt inderdaad bij een particulier vandaan. Ik moest een grote stad door rijden (was midden in de stad ergens in het zuiden) en dat doe ik liever niet met een vreemde auto in stromende regen. Dus ik ben niet buiten de stad geweest en heb dus ook niet in zijn 5 gereden... En omdat de andere versnellingen goed waren, dacht ik niet aan een probleem met de bak.
Inmiddels heb ik ook een bekende automonteur met een kleine garage gevraagd en die zal mij eerdaags wel uitnodigen langs te komen voor eerste diagnose. Maar vroeg mij af of dit meteen duidelijk was, maar dat dus niet begrijp ik?

Groetjes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Ignis of stel zelf een nieuwe vraag.