Suzuki Ignis 2003: Thermostaat

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: M13A, Motorinhoud (cc): 1, Vermogen (kw): 61

Beste mensen,

Ik heb een 2e hands Ignis gekocht en deze heb ik pas 24 uur.
Misschien stel ik hier een hele domme vraag, maar kan iemand mij - duidelijk - omschrijven waar ik de thermostaat (of het thermostaathuis eigenlijk) van mijn auto kan vinden? Ik heb dus een Ignis FH uit 2003 (een Suzuki Ignis type 1, dus geen 'New Ignis') en een motor met een distributieketting.

Bovenstaande vraag lijkt vooral dom, maar lees even verder dan wordt alles duidelijk...

Ik dacht dat de thermostaat(huis) rechts aan de motor moest zitten (bij 2 sensors schuin onder de luchtfilter vlak bij elkaar, waarvan 1 in dezelfde slang. Dat is dus niet aan de zijde van de V snaar en ketting, maar aan de kant van de accu). Maar hier vind ik een ijzeren deel aan een dikke slang (beetje hoornvormig) waar nooit de thermostaat in past). Ik heb deze gedemonteerd (3x M6) en zie dat in de buis een dwars stangetje zit en het gat is (zoals verwacht) veel te nauw en niet in de bolle vorm van een thermostaathuis (het is wel een koelslang en er kwam anderhalve liter koelvloeistof uit). Het ding wat ik demonteerde lijkt een soort verloopstuk, net alsof hier het huis op gezeten heeft maar is verwijderd.
Aan de auto is te zien dat er een beunhaas bezig is geweest (hier en daar zitten geen originele bouten in) en ik vraag mij af of de gek gewoon de hele thermostaathuis verwijderd heeft met thermostaat en al. Want ja, de auto blijft ijskoud (en de kachel ook) als ik op de snelweg rijd...
En vandaar dus mijn vraag...

Wie kan hier iets - ZINNIGS - over zeggen? Ik zit niet op gekkigheid te wachten want dit is een serieus probleem, afgezien van een verrotte bak (waarschijnlijk) maar dat heb ik in een ander topic gezet...

Ik zie graag de reacties tegemoet.

Geplaatst door

Arno Zdm (0)

al 4 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Kijk eens op you tube of daar iets staat bv.

Beste kaleido 1,

Dat is een prima advies gebleken!
Ik heb het meteen opgevolgd en dat was wel even wat anders dan een thermostaat bij een Baleno '97 vervangen.

Voor iedereen die ooit de vraag heeft 'Waar vind ik de thermostaat in een Suzuki Ignis 2000, Ignis 2002 of Ignis 2003. Zie het volgende filmpje onder de volgende URL:
(knippen en plakken in de adresregel van uw webbrowser)

https://problemcar.nl/topic/suzuki/therm...

Bedankt kaleido. Deze kan ik verder mee (en hoe...)

Arno Zdm 0

4 jaar

Ik zie dat ik hier geen URL's mag plaatsen? ze verwijzen terug naar deze topic...

https://www.youtube.com/watch?v=2Gy8ZgV_...

Poging 2....

Arno Zdm 0

4 jaar

Dan zeg ik succes , en bedankt voor de feedback.

O ja, werkt toch.... :-) ZIe filmpje hierboven op Youtube

Arno Zdm 0

4 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Ignis of stel zelf een nieuwe vraag.