Suzuki Swift 1990: CHECK ENGINE

Bouwjaar: 1990

Na 2 a 3 minuutjes rijden gaat het "CHECK ENGINE" lampje branden en gaat dan na een tijdje weer uit.
Ook wil hij bij het naderen van rotonde (terugschakelen, remmen) wel eens afslaan. Als ik dan koppeling laat komen slaat hij weer aan, maar met veel pijn en moeite (pruttelend, hoestend). Ook heeft hij wel eens start problemen.
Bougies, rotor, verdeelkap en luchtfilter heb ik al vervangen. Loopt stationair ook prima.

Wie weet wat dat "CHECK ENGINE" betekent?? Waar reageert dit op??

Alvast héél erg bedankt.

xs2boud

Geplaatst door xs2boud (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

opelfan (0), 19 jaar geleden

check engine is het motorstoringslampje ,het beste wat je nu kan doen is even bij de dealer langs gaan en laten uitlezen . Voor zover ik mij herinner kan je dat ook via een knippercode .
Storingen veroorzaakt door een slechtcontact of een tijdelijke kabelonderbreking worden na 8 motorstarts gewist , dus zou ik zo snel mogelijk eens bij de dealer langs gaan .

remco759431 (0), 19 jaar geleden

Ik meen dat dit lampje de emissie meting weergeeft ( meet het resultaat van de verbranding =uitlaatgas indien dit niet goed is trekt het de conclusie dat de motor niet goed verbrand en waarschuwd het.het zegt niet WAT er aan de hand is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.