Suzuki Alto: Druklager of Baklager van Alto mk4 2003

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

Hallo, ik heb een Suzuki alto waarvan ik dacht dat ik het druklager hoorde maar een maand of 3 geleden hoorde je de druklager volgens mij veel meer dan nu als je hem gewoon stationair laat lopen in zijn vrij zonder koppeling. Je hoort hem nog wel iets maar niet meer zo erg. Als je de koppeling indrukt is het geluid helemaal weg.

Echter als je rijd en je rijd weg dan hoor je ook een soort gierend/zingend geluid, wat ook op het druklager lijkt. In zijn 1,2en 3 meer dan in zijn 4 en 5.( het geluid lijkt op een auto in zijn achteruit versnelling. Als ik dan het gas loslaat is het geluid ook zeer nadrukkelijk. Druk ik echter de koppeling in is het geluid gelijk weg. De auto schakelt gewoon goed koud en warm.

is het de druklager en moet ik die vervangen met de koppeling er gelijk bij of is het de baklager?

alvast bedankt

syndikaat

Geplaatst door syndikaat (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

69martin (0), 9 jaar geleden

Ik vermoed dat het je baklager is, omdat je druklager altijd tegen de drukgroep aan staat. Als het geluid weg is als je de koppeling intrapt komt je priesas stil te staan en je druklager loopt mee op de toeren van de motor.

Punt (35) PRO, 9 jaar geleden

Manfred; als je de koppeling in drukt staat de bak stil . Dit geldt voor de ingaande as ,de secundaire as stond al stil.

Het koppelingdruklager wordt nu max. belasten de motor dus ook de koppelingdrukplaat draait maar je hoort nu niets !

Ergo in de bak is een lager van de ingaande as met een ruw randje.

Succes met de bak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.