Suzuki Vitara 2020: geluidssignaal bij remmen

Bouwjaar: 2020, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1400

Mijn Vitara geeft een geluidssignaal vanuit de rechterkant van de bagageruimte als ik rem. Het is duidelijk een elektronisch piepje en geen piepende rem. De piep duurt ongeveer 3-5 seconden als ik de rem lang(er) indruk. Ik kon er zo snel niet iets over vinden in de handleiding. Toen dit voor het eerst optrad gaf de auto soms wel en soms niet een signaal maar nu eigenlijk altijd.
Op het dashboard verschijnt geen melding, geen lampje of wat dan ook.

Omstandigheden zijn misschien van belang.
Ik ben in Noorwegen in een allgrip model, en rij op dik besneeuwde wegen. Het signaal vindt plaats als ik gewoon rij en lijkt niet snelheidafhankelijk. Ik heb de lokatie van het piepje bijvoorbeeld gevonden toen de auto geparkeerd stond en ik de achterklep open kon doen (mijn vrouw drukte op het rempedaal).

Iemand een idee?

ardjekwartje

Geplaatst door ardjekwartje (0) , lid sinds 5 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

5 maanden geleden - quikfit

Twee maffe brainwaves...Heb je een trekhaak? Kijk dan of er een schakelaartje in je contactdoos voor de aanhanger inzit,misschien zit daar wat fout. Kan het geen overspannen parkeersensor zijn door sneeuw bijvoorbeeld.

5 maanden geleden - kaleido 1

Remlichtlampje stuk ?

    Ha beiden.
    De lichten doen het allemaal nog. Remlichten en achterlichten etc. Dat was ook mijn eerste gedachte, maar dat is dus in orde.
    Er zit inderdaad een trekhaak op. Ik zal daar eens verder naar kijken. Wie weet zit daar iets niet goed.
    Overspannen parkeersensor dacht ik ook aan. Ze zijn vrij van sneeuw en het piepje is ook anders dan de parkeersensoren normaliter geven.
    Bedankt voor de tips tot nog toe! - ardjekwartje (0), 5 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.