Suzuki Swift: Het soms uitvallen van de koplampen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6

Beste mede forumers,

Mijn meisje heeft een suziki swift 1,6 gekregen van haar ouders.
Ze vertelde me dat sinds kort haar lampen flikerde en dat viel haar op na het strarten en als ze dan weg reed knipperde de verlichting even en deed het verder goed.

Nu had ik afgelopen zaterdag het genoeg om voor chauffeur te spellen en heb mijn vriendin en zus naar antwerpen gebracht. Na het concert van marco borsato wilde ik op de weg terug gaan, maar de koplamp verlichting deed het niet meer. Hoopte dat deze tijdens het rijden aan zou springen, maar naar een paar kilometer deden de koplampen het nog steeds niet. na een vluchtige blik kon ik niks los vinden en ben met het risico op een boete verder gereden.
Nadat ik een hobbel pakte welke er wel meer te vinden zijn op de Belgische snelweg sprongen de grote verlichting weer aan.

Heeft iemand een idee waar ik of mijn schoonvader kunnen zoken naa een oorzaak. Omdat beide lampen uitgaan zit ik zelf aan een relais of een schakelaar te denken, iemand ervaring?

Met vriendenlijke groet
Dennis

Aardappel

Geplaatst door Aardappel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

als deze lampen geen xenon heeft (wat ik wel denk)
dan is het mogelijk dat de lamp zelf is.
haal met een koude lamp de lamp voor eruit, je moet nu kijken of de gloeidraad nog heel is.
als deze niet heel is dan heeft het volgende afgespeelt.

de gloeidraad is kapot gegaan. maar door de trilling van de auto(of zoals de laatste keer een hobbel) zal de gloeidraad in de lamp op en neer bewegen. waarschijnlijk heeft toen de draad tegen elkaar gekomen. hierdoor smelt de draad weer aan elkaar (draad kan ongeveer tegen de 4- 5000graden worden vandaar) koelt hij af dan breekt hij weer iets verder. totdat het voorkomt dat het niet meer lukt.
als dit dus zo is de lamp gewoon vervangen.

is echter de lamp nog perfect in orde dan moet je de spanning meten. het handigste is om dit op de connector te doen (als je erbij kunt anders in de connector waar anders de lamp zit) zodat de lamp kan branden. meet je nu niks 0volt dan ga je de connector in de kabel boom verder opzoeken. dit totdat je 12volt hebt.
in de stuk wat je hebt gehad zit dus een spanning verlies/ kabelbreuk
waarschijnlijk is dit niet, maar als het zo is dan zal ik/(of iemand anders) het wel beter uitleggen

SuzukiBal (0), 15 jaar geleden

heb dit zelfde probleem gehad met een Swift Gti van 1993, was bij mij de schakelaar (aan de stuurkolom).
dit blijkt vaker voor te komen bij bij de swifts tussen bouwjaar 92-96, dus controleer deze maar eens..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.