Suzuki Swift: "jankende swift"

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Sinds kort de bezitter van een Swift 1.0 Eco uit 2002. Auto heeft 140.000 km op de teller. Wanneer je de koppeling op laat komen onstaat er een jankend geluid bij het wegrijden. Ook bij terugschakelen en koppeling daarna op laten komen hoor je een jankend geluid. Moet ik denken aan koppelingsplaten of aan de versnellingsbak?

Lex6588

Geplaatst door Lex6588 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

pool0249 (0), 16 jaar geleden

Misschien de V snaar of de multiriem van de dynamo spannen?

Groet Erik Martijn

Lex6588 (0), 16 jaar geleden

Nee Martijn, dat is toch écht een ander geluid. Dank voor de suggestie.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

lijkt naar je verhaal op een bak lager
jankt ie ook tijdens rijden
zou dan t druklager kunnen zijn

Lex6588 (0), 16 jaar geleden

Hij "jankt" inderdaad ook tijdens het rijden. Met name bij het optrekken vanuit de eerste versnelling en na het doorschakelen naar de tweede. Nogmaals: het is niet het gierende geluid van een V snaar. Meer het geluid van metaal over metaal. Ik dacht dus ook aan koppelingsplaten en drukgroep. Vreemde is echter dat de koppeling verder prima functioneert. Auto schakelt ook goed.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

ga er maar vanuit dat je bak is overleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.