Suzuki Wagon R: katalysator

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

hallo wie weet hier antword op word er gek van het probleem is dat mijn katalysator rood en rood gloeiend word net of hij zo uit de oven komt heb er een ander kat opgezet en presies het zelfde nu heb ik de oude kat het binnewerk er uit gehaald en hij word niet meer roodgloeiend grtjes ton

roeksduif1

Geplaatst door roeksduif1 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Wagon R? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Gebruikt de auto ook meer brandstof? Rood-gloeiend wordt ie als er benzine in de kat verbrandt. Probleem zit dan in de motor en niet in de kat.
Benzineinspuiting laten controleren door de dealer, anders blijven de kat's sneuvelen en zonder kat kom je niet door de APK-keuring.

limbra (580), 14 jaar geleden

het probleem ligt denk ik niet bij de katalysator , maar wordt meestal veroorzaakt door een te rijk mengsel
benzine die (door het rijke mengsel=slechte verbranding) in de katalysator terecht komt en deze daardoor dus roodgloeiend wordt .
je kunt het beste eerst de auto bij de dealer uit laten lezen , meestal komt de oorzaak dan boven water .
benzine in de katalysator is dodelijk voor de kat. en vervangen is duur.


sucses Limbra

roeksduif1 (0), 14 jaar geleden

beste oldfort en limbra bedank jullie voor de diagnose maar hat zat hem in de lambda sone boven op het spruitstuk trok de stekker er uit en boem gelijk mooi lopen snap ook niet dat het lampje van de motorstoring niet ging branden nu de stekker er uit is brand hij wel dus maar even spaaren voor een lambda pfff kost gewoon 175 euro brrrr maar ik ben blij dat dat het is bedank heren voor de medewerking grtjes ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Wagon R of stel zelf een nieuwe vraag.