Suzuki Samurai: Lamdasonde

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300 inj.

Ik twijfel of de lamdasonde van mijn samurai stuk is. (Motor mét injectie)
Kan iemand mij vertellen hoe ik deze kan uitmeten ? (Ohm-meter?)
P.S. Het is een sonde met één draad.

KJS

Geplaatst door KJS (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Samurai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

Met een GOEDE multimeter. Zet deze op "volt". Tijdens het lopen moet de spanning varieren tussen de 0,1 en 0,9 volt. Meet je een constant voltage, is de sonde stuk.

KJS (0), 15 jaar geleden

[quote=moderator]Met een GOEDE multimeter. Zet deze op "volt". Tijdens het lopen moet de spanning varieren tussen de 0,1 en 0,9 volt. Meet je een constant voltage, is de sonde stuk.[/quote]
Alvast bedankt voor de snelle reactie, ik ga dit morgen direct testen.
Grtn,
Koen

KJS (0), 15 jaar geleden

[quote=KJS][quote=moderator]Met een GOEDE multimeter. Zet deze op "volt". Tijdens het lopen moet de spanning varieren tussen de 0,1 en 0,9 volt. Meet je een constant voltage, is de sonde stuk.[/quote]
Alvast bedankt voor de snelle reactie, ik ga dit morgen direct testen.
Grtn,
Koen[/quote]
Kan de lambdasonde ook getest worden als deze gedemonteerd is ? Bij het starten valt hij onmiddellijk stil, dus heb niet de tijd om te meten als hij loopt.
Als ik de stekker van de sonde uittrek, blijft hij draaien maar kan bijna geen gas geven ....
Op stationair toerental blijft hij draaien met de sonde afgekoppeld. Bij insteken van de stekker valt hij direct stil. (Ontsteking valt dan weg)

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

Nee, de sonde kan niet los gemeten worden. Die wisselende spanning is het best te meten boven de 1500 toeren. Dus even iemand gas laten geven op dat toerental en dan meten met een aangesloten sonde.
Het is natuurlijk wel noodzakelijk dat het uitlaatspruitstuk goed massa maakt met het motorblok.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Samurai of stel zelf een nieuwe vraag.