Suzuki Alto: Lampje motormanagement

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Lampje motormanagement gaat branden, uitlezen geeft geen vitale motorstoring aan, wel slechte sensor verwarmingssysteem. Resetten werkt in eerste instantie, maar het euvel komt na 3-4 keer starten weer terug. Waar zit deze sensor en waar zit de ECU?

Groet,
Leo

tul21

Geplaatst door tul21 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

Kun je de exacte storingsomschrijving geven die uit de computer kwam bij het uitlezen?
Ik ga er vanuit dat je bedoelt dat de koelvloeistoftemperatuursensor een probleem geeft? deze is makkelijk te vervangen, kost ook niet veel.

tul21 (0), 9 jaar geleden

Hoi Peter,
Gezocht bij verwarmingssysteem(werkt goed), niks gevonden wat lijkt op een sensor, alleen de weerstand voor de aanjager. Probleem code op internet gezocht p0135, blijkt de verwarming van de lambda sensor te zijn. Uitgezocht hoe te controleren, voedingsspanning meten en de weerstand van de verwarmingsdraad op weerstand meten, alleen weet ik ff niet welk kabel wat is. Sensor heeft 4 draden, 2 x keer zwart een witte en een blauwe, Weet jij toevallig de codering van deze kleuren? Wat zijn de kleuren van de draden van de voedingsspanning, zijn neem ik aan ook de draden om de OHMSe weerstand te meten. Als je het weet hoor ik het graag.
Alvast bedankt voor je interesse.

Groet,

Leo
Woon trouwens in Kerkrade

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

Dan zou ik de lambdasensor gewoon vervangen leo, storing is duidelijk.

tul21 (0), 9 jaar geleden

Hoi Peter,

Probleem is opgelost, lambdasensor bij dealer besteld, vanmiddag op school(afd motorvoertuigen) heb ik de sensor vervangen. Direct bij de eerste start lamp motormanagement uit, alles opnieuw uitgelezen, nul failfuncties. Vrouw weer blij, dank voor je interesse en tip.

Groeten,

Leo

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

Graag gedaan!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.