Suzuki Swift: lekke koelbuis, te vervangen??

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 3-cil

Hallo allemaal,

Sinds gisteren hing er een zoetige aangebrande lucht in m'n auto, zodra deze warm werd. In eerste instantie geen problemen onder de kap, iets rook, maar dacht aan sneeuw op de uitlaat.
Vandaag weer hetzelfde, motor warm, die stinklucht weer. Thuis aangekomen weer wat rook onder de kap, geen koelvloeistof meer in reservoir. Nog net een béétje in de onderste slang...

...wat blijkt, de koelbuis tussen waterpomp en radiatorslang (waar ook de slangen richting kachelradiateur aan zitten) lekt. Bovenop de buis ligt een kabelboom en deze is ingesleten in de koelbuis, waar door er een klein gaatje (zou een redelijke naald nét in passen) is ontstaan en daar de koelvloeistof uitzeikt.
Nergens op internet vind ik een losse koelbuis, als onderdeel. Zijn deze wel verkrijgbaar en goed zelf te vervangen?

Als alternatief zit ik eraan te denken om een stuk rubber van een binnenband oid om de buis te wikkelen en dit strak aan te draaien om het gaatje dicht te drukken. 't Gaatje zit alleen verrekte dicht bij de aansluiting naar de kachelradiateur... of de slangenklem dan goed boven het gaatje uitkomt betwijfel ik een beetje, moet net lukken schat ik in.
Maar, zal dit genoeg tegendruk geven en het lekje dicht houden?

Hopelijk kan iemand deze 2 vragen voor mij beantwoorden.
-Is de koelbuis een los onderdeel voor de Swift 1.0?
-Zou een stuk rubber icm slangenklem voldoende afdichten?

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Combo driver

Geplaatst door Combo driver (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

DEFLO (0) PRO, 14 jaar geleden

De koelbuis is afzoderlijk verkrijgbaar er zit tevens een rubber ring op de buis langs de waterpomp zijde,is redelijk makkelijk te vervangen groetjes

Combo driver (0), 14 jaar geleden

[quote=DEFLO]De koelbuis is afzoderlijk verkrijgbaar er zit tevens een rubber ring op de buis langs de waterpomp zijde,is redelijk makkelijk te vervangen groetjes[/quote]
Bedankt voor uw reactie!

Beschikt u toevallig over afbeeldingen c.q. kort handleiding hiervan?
Van Opel had ik alles op CD staan, maar van Suzuki nog niet naar op zoek geweest of dit ook te krijgen is...

Combo driver (0), 14 jaar geleden

Het was inderdaad niet zo moeilijk!

...het lek zat té dicht op de aftakking aan de buis, rubben en een slangenklem hielp dus niet.

Bij Suzuki hadden ze de koelbuis op voorraad liggen, iets van € 30,=
Eén bout los, die was wel moeilijk te zien en te vinden op de tast, zeker wanneer je het nieuwe deel er nog niet naast hebt!
Maar zodra die los is, trek je'm er zo uit. Nieuwe erin, koelvloeistof bijvullen, warm draaien, ontluchten en bijvullen...

Fixed, rijdt weer naar behoren :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.