Suzuki Swift: Lichten aan, Radio uit

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo,

Ik heb het volgende probleem:

Mijn vriendin rijd in een suzuki swift uit '92.
Ikzelf heb laatst een nieuwe radio gekocht en het leek ons wel wat om mijn oude radio in de swift te zetten.

Radio erin, zekering klapt eruit...De zekering die eruit sprong is de zekering van de binnenverlichting, dashboardverlichting en het klokje,standaard een zekering van 15 Ampere.

Oke, de radio heeft zelf een zekering van 15 ampere en lijkt mij dus te zwaar voor de swift; trok toch teveel stroom weg.

Dus oude radio er weer in, maar nu stuiten we dus op het probleem dat als we de lichten aanzetten, de radio uitgaat. Lichten uit, en de radio springt weer aan. Ik heb alle zekeringen nagekeken en de aansluitingen doorgemeten. De radio zit 100% zeker goed aangesloten. Hij onthoud ook de zenders dus de constante stroom zit er ook op. Ik vind het een vreemd probleem omdat hij het altijd goed gedaan heeft.

Misschien weten jullie raad?

Groetjes Dennis

AstraKieft

Geplaatst door AstraKieft (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Highway (145) PRO, 14 jaar geleden

Je hebt een fout in het aansluiten gemaakt. De 3 polige stekker (als ik me nog goed herrinner) zit er een voor constant plus en een voor geschakelt plus, maar ook een waar spanning op komt als je de verlichting aanzet.

Det moet je veranderen dus even met een spanning zoekertje gaan meten. Wat nog beter is alleen zal het wel niet laemaal meer heel zijn is gewoon een verloopstekkertje er tussen. Die kun je vaak kopen bij de dealer of automatrialenzaak.

AstraKieft (0), 14 jaar geleden

oke, ik zal morgen even de boel goed doormeten. Maar je hebt het over ene 3 polige stekker. Die zit erin dus dat klopt. Dan heb ik de plus op de geschakelde plus, de constant op de constant en de min op de min. Welke is dan voor de verlichting?

Highway (145) PRO, 14 jaar geleden

Ik begin te twijfelen maar het is voor mijn ook al jaren geleden. Voor de radio zit er 2 stekker een is voor de speakers en een voor spanning. Je denkt nu dat de - een - is maar als je de lichten aanzet kan daar spanning opkomen. Je gaat met een spanningzoeker aan de gang en meet als je na contakt 2 hebt met spanning en een nog met niks zet dan de verlichting eens aan. Ik dacht dat er gaan - zat ik maakt het altijd ergens vast aan het dashboard.

AstraKieft (0), 14 jaar geleden

oke! Ik ga vanavond eens de boel doormeten. Het klinkt wel als de oplossing want het kan niks anders zijn. In ieder geval bedankt voor de reactie.Zal laten weten als het gelukt is!

groetjes Dennis

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

lijkt of je de massa op de verlichtings draad hebt aangesloten
als dan t licht aangaat gaat de radio uit en klapt de zekering zoals je omschrijft omdat de massa via de antenne naar de verlichting plus loopt

AstraKieft (0), 14 jaar geleden

Ga met deze informatie direct aan de slag vanavond. Jullie horen het nog! Alvast bedankt

Dennis

Hans4037 (0) PRO, 14 jaar geleden

Inderdaad deze fout word veel gemaakt bij dit merk, de massa zit nu aangesloten op een aansluiting waar spanning op komt te staan als je de verlichting aanzet.

Hans

AstraKieft (0), 14 jaar geleden

Het was inderdaad een verkeerde aansluiting. Bedankt voor alles reacties! Probleem is opgelost.

Dennis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.