Suzuki Swift: mistlamp trekhaak

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

Na het aansluiten trekhaak met mistlamp bijft de mistlamp van de aanhanger branden als de stekker erin zit lijkt of de mistlampen met de min worden geschakelt ? weet iemand hier een simpele oplossing voor ?

franstops

Geplaatst door franstops (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

tarabeest (0) PRO, 17 jaar geleden

de mistlamp van de kar zit op aansluiting 2 ook wel 54g genoemd.
In het verleden werd deze aansluiting gebruikt voor de constante stroom voor de caravan om bv. de koelkast te laten werken.
Als het goed is zal bij de accu een zwevende zekering hangen van de constantestrrom draad, deze gewoon eruit halen en dan brand de mistlamp op de kar niet meer.

franstops (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reaktie maar zo zit het niet er zit zeker geen konstante spanning op het stopkontakt zoals u het bedoelt het probleem zit erin dat bij deze auto de - geschakelt wordt en er dus altijd een + op een aansluiting van de mistlampen zit.

VINK (0) PRO, 17 jaar geleden

Hier is dus de trekhaakdoos verkeerd gemonteerd.
Eerst maar eens doormeten wat er fout zit
Zoals TARABEEST het omschreef is een v/d methodes

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

tja, en als je dan een draad vanaf het mistachterlicht direct naar pool 2G leg, is het niet meer dan logisch dat de mistlamp van de aanhanger blijft branden. Die krijgt gewoon dan een + en pakt de - via de andere lampen / massa. Zie ook http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... Sjaak

patrickbotten (0) PRO, 17 jaar geleden

mistlamp bij al de oudere suzuki's werken met massaschakeling, dus 1 konstante + en op de andere draad een - wanneer je schzakelaar van mistlamp induwd.

door de gloeidraad van de lamp heb je een + op de draad die massa gestuurd word en daarom blijft je mistlamp branden op de aanhangwagen als je de stekker insteekt.

om dit op te lossen plaats je een relais om van de massaschakeling naar positieve te gaan.

franstops (0), 17 jaar geleden

Tarabeest , Vink en Sjaak jullie denken toch niet dat ik een stopkontakt verkeert aansluit ,dat ik niet weet hoe het normaal zit, jullie weten niet hoe het zit Patrickbotten uit Belgie weet wel waar het over gaat en geeft een oplossing waar je mee verder kan.

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

Frans, als je dan vertel waar je de draad van de mistlamp in de aanhangerverlichtingaansluiting vandaan hebt gehaald (die draad die op 2G zit aangesloten, kunnen we je verder helpen. Sjaak

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=franstops]Tarabeest , Vink en Sjaak jullie denken toch niet dat ik een stopkontakt verkeert aansluit ,dat ik niet weet hoe het normaal zit, jullie weten niet hoe het zit Patrickbotten uit Belgie weet wel waar het over gaat en geeft een oplossing waar je mee verder kan.[/quote]
Je niet gelijk aangevalle voelen Frans, je bent echt niet de enige die het verkeerd zou doen. Overkomt mijzelf ook nog wel eens, als ik ipv een stekker, een contactdoos moet vernieuwen, heb dan domweg alle draden in spiegelbeeld zitten.

En er zijn hele volksstammen in Nederland, die je NIET kunt wijsmaken, dat de middelste pool NIET de massa is.

Maargoed, daar was jij nog niet mee geholpen. Feit blijft dat de swift dus een van de zeldzame auto's is, waarvan een mischachterlicht massaschakelend is. Dit is de oorzaak, en tegelijkertijd ook de oplossing van je probleem. Dit moet je als niet Suzuki monteur wel weten, anders blijf je suggesties geven tot je een ons weegt, maar zal je er nooit uitkomen.

In 98% van de gevallen, is dus wel degelijk de constante plusdraad de oorzaak van jouw probleem, daarom ook de reacties van de andere monteurs.

No-offense, Just reasonable.
Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.