Suzuki Vitara: niet lopen na koppakking vervangen

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: g16a 1600cc

hallo mensen

ik heb onlangs de koppakking vervangen van een vitara en hierbij heb ik alles weer op tijd gezet de krukasteken op twaalf uur en de nokkenasteken op twaalf uur de ontstekingshuis zo erin gezet dat de rotor naar de eerste cilinder wijst de bougiekabels aangesloten op de volgorde 1342 cilinder 1 vanaf de distributiezijde en ik kreeg hem niet aan de praat nog eens alles nagekeken maar volgens mij stond alles goed maar wilde niet starten vervolgens heb ik de bougiekabels verdraaid 1e cilinder vanaf de vligwielzijde en hij start meteen maar dat klopt toch niet? hij loopt verder goed maar alleen hij verbruikt ontzettend veel brandstof op een volle tank 200 km ........
wie weet zal ik wel iets over het hoofd gezien hebben maar ik kom er even niet uit.

b.v.d. etienne

etienne2952

Geplaatst door etienne2952 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 17 jaar geleden

Rotor verkeerd.
Draai de krukas een hele slag rond en je zult zien dat de rotor 180 graden gedraaid staat.
De rotor moet naar cylinder 1 wijzen, maar WEL op het moment dat de cylinder net z`n compressieslag heeft gehad en niet z`n uitlaatslag.

mvg,
Hans.

etienne2952 (0), 17 jaar geleden

ik ging er vanuit dat als ik de krukas- en de nokkenastekens goed had staan dat hij goed zou staan maar dan heb ik mij daarin vergist foutje ik zal hem een slag draaien en dan de ontstekingshuis er opnieuw in zetten.

bedankt hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.