Suzuki Alto: remschrijf

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.8

Mijn alto begon steeds meer te trillen bij het remmen, eerst heb ik de remblokjes vervangen (die duidelijk aan vervanging toe waren,) maar dat hielp niets, hierna heb ik remschrijven gekocht (voor) om deze te gaan vervangen. Volgens het instructieboekje word hiervoor een speciaal stuk suzukigereedschap gebruikt (een remmentrekker???) wat ik uiteraard niet standaard tussen mijn doe het zelf hobby gereedschap heb liggen, aan de bestuurderskant is het me gelukt om de remschrijf (met flink wat pijn en moeite) eraf te krijgen en deze te vervangen, aan de andere zijde is er geen beweging in te krijgen en heb ik achtereenvolgens een stuk van de hamer erop afgebroken en een schroevendraaier door midden gekregen maar geen beweging in de schrijf.
nu rijd ik dus rond met een nieuwe en een oude schrijf, is het probleem van het trillen wat juist aan de kant van de oude schrijf zit nog steeds niet opgelost en vind ik het ook een beetje een afgang om naar een garage te gaan om een enkele remschrijf te laten vervangen die ik al kant en klaar achterin heb liggen en waarvan ik weet hoe te monteren....

wie weet hoe ik dit eraf krijgt en heeft hier ervaring mee en kan mij wat tips geven?

alvast bedankt

mvg koos

smeding

Geplaatst door smeding (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Het enige wat je zelf nog kunt doen is rondom de schijf flink met een hamer tikken, ook aan de naafzijde. En dan vanaf de binnenzijde eraf slaan. Als dat nu echt niet lukt bel je gewoon een multigarage, en legt het ff uit. Die helpen je echt wel verder hoor!

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.