Suzuki Baleno : Start maar valt gelijk uit.

Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Goedemiddag!

Ik heb sinds een paar dagen dat mijn suzuki niet meer start. Bij het starten lijkt het of die start en valt gelijk uit, bij een 2e poging lukt valt het al eerder weg. Ik had hiervoor al problemen dat de snelheidsmeter niet meer werkte, en 2 dagen ervoor ook even geen temperatuur meter, bleef gewoon op het laagste punt zeg maar. Het motormanagement lampje brande al eerder bij langer rijden en ging weer even uit als ik gas losliet.

Enige wat ik even heb kunnen vinden is dat mogelijk de nokkenassenor het niet meer doet. Dat komt het meest overheen. Zou het ook mogelijk kunnen zijn dat er nog ergens een andere sensor niet helemaal lekker werkt waardoor dit komt.

tristan de harde-1

Geplaatst door tristan de harde-1 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Van welk bouwjaar is de auto?
En is de auto al uitgelezen?

tristan de harde-1 (0), 5 jaar geleden

hij is van 97.
nog niet uitgelezen, en aangezien die nu niet meer start is dat helemaal moeilijk om te doen.
Heb net met deze methode het even geprobeerd: http://www.rhinopower.org/diag/cel.html
maar krijg code 12 te zien dus zou normaal moeten zijn, maar klopt dus niet aangezien die wel steeds brandde mogelijk omdat hij niet start?

Net nog even weer geprobeerd, maar bij proberen door te starten/gas geven beetje ploffend geluid in motor en uitlaat.

kaleido 1 (990) PRO, 5 jaar geleden

Het is geen kritiek , maar je rijd al een tijdje rond met een auto die niet in orde is , hoe langer je doorrijd hoe groter de problemen worden , nu doet hij het niet meer.
Hoe is de staat van onderhoud ?
Staat je distributie nog op tijd ?
Controleer je massa kabels eens van motor naar chassis en accu , ook de kleine bruine massadraden.

tristan de harde-1 (0), 5 jaar geleden

Geeft niet, het is gewoon een gebruiksauto dus maakt verder niet zoveel uit :P.
Had deze eerder gekocht omdat mij andere baleno versleten koppelingsplaten had en ik deze zelf nog wilde gaan vervangen. Dus deze was voor tijdelijk gebruik of voor onderdelen. Bleek toch deze een betere bak en met meer vermogen een betere optie. Dus heb het omgewisseld :P.

Maar na onder de auto te kijken, boardcomputer uitgelezen te hebben met die truc, zekeringen van systemen losgekoppeld te hebben om te zien welke geen verschil geven (om de defecte te vinden) bleek bij de brandstof pomp geen verschil te zijn. Ik dacht laat ik voor de gein eens brandstof erin doen, en je raad het al. dat was het probleem :P

Aangezien ik ook veel sleutel aan mijn andere oldtimer en vorige autos denk je soms niet na aan simpele problemen, zeker als je al moeilijkere zaken hebt gefixed :P.

Toch bedankt verder, nu maar even kijken om de meters te fixen, handig om te weten hoe hard je rijd en hoeveel brandstof er in de tank zit :P.

kaleido 1 (990) PRO, 5 jaar geleden

Ja soms is het zo simpel , maar dat je er eerlijk voor uit komt kunnen we wel waarderen , bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.