Suzuki Swift: Stationair eigenlijk net iets te laag

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 16v (G13BB)

Hallo,

Ik heb eigenlijk een klein beetje last van dat mijn motor net iets te langzaam stationair draait, als hij warm is. Ik weet dat hij stationair 750 rpm moet lopen, echter draaid hij naar mijn idee ietsje langzamer, en daardoor gaat het stuur licht trillen als je stilstaat, bijvoorbeeld voor een stoplicht.

Nu heb ik mij al wezeloos zitten zoeken naar de stationair stelschroef, en ik durf haast te beweren dat die er niet op zit!

Mijn vraag is dan ook, zie ik hem over het hoofd, of zit er ook werkelijk geen stelschroef op?

Overigens ook jammer dat er weinig bekent is over deze motor, ik ben er eigenlijk helemaal gek mee, alleen ik zou er wat meer van willen weten. En ben tot nu toe nog geen workshopmanuel oid tegengekomen van de swift mk5.

Vriendelijke groeten Johnny.

Scamp

Geplaatst door Scamp (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Nee, je ogen zijn wel oke.
Die stelschroef zit er inderdaad niet (meer) op. Dit soort dingen worden allemaal geregeld door de ECU (soort regelcomputer voor de motor) middels sensoren. Bij een aantal auto's is het schoonmaken van het gasklephuis een doeltreffend middel om die klacht op te lossen. Of dat voor deze ook geldt heb ik helaas geen idee van.
Voor meer info hierover misschien iets langer op het net rondzoeken.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.