close auto

Surf Advertentievrij op Problemcar.nl!

Geen afleiding meer, alleen de antwoorden die je zoekt. Word VIP en geniet van een volledig advertentievrije ervaring.

Word VIP voor slechts €1,99 per maand!

Word vip

Suzuki Ignis 2003: Stotterend in lage toeren

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: M13A, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 61

Hallo specialisten,

Mijn auto heeft sinds een tijdje de neiging dicht tegen afslaan aan te komen (500 of minder toeren) bij stationair draaien na afremmen. Normaal gesproken kwam na het los laten van het gas het aantal toeren vanzelf weer op tot ongeveer 800 toeren stationair, maar tegenwoordig blijft het in het laag hangen en dreigt de motor dus af te slaan (is nog niet gebeurd overigens).
Wellicht hiermee in verband staand begint ie af en toe flink te stotteren en te schokken bij het optrekken. Het schokken treed op rond 1200..1500 toeren

Heeft iemand een idee waar ik de oorzaak moet zoeken?
Bedankt voor de tips.

Groet,
Arno.

Geplaatst door

Arno Streekvos (480)

al 13 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Hoe is de staat van onderhoud , bougies kabels vuil gasklephuis ?

Ik moet bekennen dat ik 3 jaar lang geen aandacht voor de bougies heb gehad. En omdat bij het uitlezen de melding kwam dat cilinder 4 niet correct ontbrand, heb ze er alle 4 maar even uit gehaald. De kabel en lange dop van nr. 2 waren erg vuil tot op de rand. Leek wel opgedroogde (en plakkerige) olie.
Ik heb dat goed schoon gemaakt en alle contactpunten in de doppen ingespoten met WD40. Nu loopt ie weer heel rustig en blijft ook goed stationair lopen op zo'n 1000 toeren koud en zo'n 850 toeren warm (volgens de toerenteller).
Wat kan het soms simpel zijn! :-)

Dank voor uw bijdrage!
Nu ga ik een nieuwe topic maken van een nog veel vervelender probleem (sinds vandaag) helaas.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Ignis of stel zelf een nieuwe vraag.