Suzuki Swift: Suzuki heeft moeite met starten/niet na koude/vochtige nacht

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Goedendag,

Ik ben in het bezit van een Suzuki Swift uit 86' Auto rijd verder perfect alleen geeft deze enkel af en toe woedenbuien. Af en toe als het een koude nacht is geweest weigert de suzuki te starten, de motor draait gewoon alleen slaat niet aan. Als ik het dan een paar uur later nog eens probeer slaat ie meteen de 1e keer aan en rijd hij voor de rest van de dag zonder enkel probleem. Nu de winter voor de duur staat wil ik dit probleem wel gaan verhelpen enkel heb ik 0 verstand van carburateur motoren.

Heeft iemand een idee wat het niet starten bij koud/vochtige weer kan veroozaken.

Alvast bedankt!

Chris.j

Geplaatst door Chris.j (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

limbra (565), 11 jaar geleden

Als de motor uiteindelijk aanslaat , loopt deze dan met een verhoogt toerental ? (choke)

draait de startmotor vlot rond tijdens een start poging ? of draait hij wat zwakker tijdens koudere dagen / nachten ?

Meet de accu spanning eens , zowel na een koude nacht als tijdens het starten .

succes

johan 56 (0), 11 jaar geleden

Ik ken de carburator van de Swift niet maar in z'n algemeenheid; als je op een koude morgen de slang of kap van het luchtfilter wegneemt en het gas een keer hebt ingetrapt dan hoort de chokeklep dicht te staan (ik neem aan dat je geen handchoke meer hebt). Dat is makkelijk te controleren.

Verder is natuurlijk de kwaliteit van je accu te controleren. Een garage of autoshop zet er met plezier even de tester op om dat te controleren.

En dan je bougies. Zijn die nog goed? Soms kom je bougies tegen die zover zijn ingebrand (meer dan 1 mm) dat koud starten een probleem wordt.
Ik stel ze rond de 0.7 mm of vervang ze bij zichtbare slijtage.
Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.