Suzuki Swift: Suzuki Swift 1.3 slaat spontaan af na 15tot 30 min kan ik weer v

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine

Mijn Swift slaat spontaan af onder het rijden het maakt niet uit of de auto warm of koud is.

De eerste keer stond ik voor het stop licht en bij het optrekken sloeg de auto klaar na ongeveer een kwartier kon ik weer verder daarna sloeg die bij de eerste bocht weer af toen heb ik ANWB gebeld die kon niks vinden en dacht dat het een elektrisch probleem was nu staat hij ongeveer 2 tot 3 maand bij de garage eerst dachten ze dat het de bombine was maar toen ik hem terug kreeg stond ik weer stil weer terug gebracht en toen dachten ze dat het probleem lach bij het kastje die de bombine aanstuurde maar dat was het ook niet bleek gisteren toen ik weer stil stond nu staat hij weer bij de garage.....
Ik hoop dt iemand mij kan helpen bij dit probleem!!

Nathasja

Geplaatst door Nathasja (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

Het symptoom komt overeen mt een onderdeel dat warm niet (goed) werkt.
Meestal is dat de krukaspositiesensor, maar het kan b.v. ook de benzinepomp of de motor-computer zijn.

Als de auto al 2 maanden (of meer) bij de garage staat dan ben je bij de verkeerde garage of ze doen er niets aan. Zo moeilijk is het nu ook weer niet, het is hooguit een tijdrovend klusje.
Je kunt bijvoorbeeld de verdachte onderdelen verwarmen met een föhn en kijken of de motor dan wil af slaan.
Eenmaal afgeslagen zijn er legio tests - zoals controleren of er wel een krukas signaal is met een scope of door uitlezen. Krijg je op zo'n moment vonk en benzine (in de cylinders)? Wat gebeurt er als je een verdacht onderdeel afkoelt met b.v. koud spray of pers lucht? Slaat de motor dan eerder aan?

Nathasja (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor u bericht ik zal dit gaan proberen! Ik hou op de hoogte

Nathasja (0), 10 jaar geleden

Ik heb vandaag naar de garage gebeld en volgens hun zat er op mijn auto geen krukaspositiesensor
Hij vonkt verder goed alleen op een of andere manier heeft hij er soms geen zin aan en dan gaat hij uit eerst stotterde de auto eerst voordat hij afsloeg maar dat doet hij nu ook niet meer

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

ALS (hele grote ALS) er een goede vonk is als de de motor niet wil aanslaan, dan zou ik maar eens kijken of er wel benzine wordt ingespoten.

Wat gaat de garage nu na al die maanden doen? Weer niets en wachten?

Nathasja (0), 10 jaar geleden

de garage zegt dat het probleem is dat hij soms geen benzine wil spuiten maar hun denken dat de oorzaak ligt bij iets elekrische..

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Dan moeten ze meten , is niet zo moeilijk, ze hebben vonk zeggen ze als hij stil valt? Dus brandstof kwestie draait de benzinepomp als de auto stilvalt, zo niet controleer de aan sturing , pomp relai, draait de pomp wel! Wordt de injector aangestuurd? Of loopt de injector vast, Maar ze weten 100% dat er vonk is als hij stil valt? Zoek anders een andere garage succes

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=Nathasja]hun denken dat de oorzaak ligt bij iets elekrische..[/quote]
Tja, ik ook. Maar dat is een beetje een open deur bij een elektronische inspuiting.
Daar zitten weinig tot geen mechanische delen aan en bijna alles is elektrisch.

Als ze daar al 2 maanden over het denken zijn, dan komt dit nooit goed.
Auto ophalen (voor mijn part afslepen) en een goede garage/dealer zoeken.

Nathasja (0), 10 jaar geleden

Na lange tijd zoeken van de garage zijn ze eruit gekomen, ze hebben er een nieuwe caburaeur op gezet en de leiden daarom heen nagekeken en nu loopt mijn auto weer als een zonnetje! Bedankt voor jullie reacties ik heb er veel aan gehad en de garage ook alle mogelijke oplossing door gegeven aan de garage!

Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.