Suzuki Alto: tikkend geluid en dan afslaan

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4cilinder 1.0

hallo mijn naam is brian.mijn vrouw heeft een alto en die houdt bij accelereren een beetje in.ik heb de auto nu z'n 3/4 jaar en heb nog niks er aan gedaan.dus ik dacht ik zet er een nw luchtfilter, 4nw bougies ,olie en filter op en klaar.bougie kabels gecontroleerd op doorslaan, ontsteking heb ik ook verandert op 0 afgesteld. heb er een stukje mee gereden loopt niet goed.onsteking weer op 10 gezet,motor loopt weer goed maar het probleem met inhouden is nog gebleven.ik dacht laat hem nog wel een keer nakijken bij een vriend van mij die in een garage werkt.heb er immers ook al 3/4jaar zo mee greden.nu komt het.mijn vrouw gaat met de auto weg en als ze thius komt zegt ze dat de auto 2keer is afgeslagen ze heeft ongeveer 130km gereden.ik denk tuurlijk,vrouw zeker iets fout gedaan.ik ga dus zelf rijde en kom tot de ontdekking dat als ik na het rijden stil staat de auto ff stationair loopt en daarna af slaat.dus ikmotor weer starten en stationair laten draaien motor blijft gewoon lopen. ik dus gas geven motor loopt daarna weer ff stationair en slaat weer af ik hoor nu een tikkend geliud bij het afslaan.lijken wel de kleppen.goed geluisterd geluid komt daar niet vandaan.kleppendeksel wel los gemaakt omdat het wel eens voorkomt dat de nokkenas los gaat zitte boutjes die lostrillen.gecontroleert deze zitten vast zijn geborgd en zitten er allemaal in.ik dacht dat het probleem alleen voorkwam bij warne motor dat is dus niet zo.hij doet het ook als je hem net start,dat geluid als hij afslaat.en het vreemde van alles is dat hij dat ook niet altijd doet dat afslaan.ik heb van een andere alto de ontsteking,de computer de carburateur vacuum gallerij thv distrubutie,rgb klep over gezet probleem blijft zich soms voordoen. ook achter distrubutie riem gekeken,de spanrol gecontroleerd.heeft iemand dit probleem eerder gehoort of meegemaakt of ben ik nog wat vergeten te controleren? wie kan mij helpen?o,ja motor managment lampje brandt niet ,wel als hij afgeslagen is of dat als je hem op contact zet.dit is gewoon als ik me niet vergis,het lampje is dus niet stuk

brian1446

Geplaatst door brian1446 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

dalton 29 (0) PRO, 16 jaar geleden

hallo brain, is het een maruti alto en heb je het al een keer geprobeert als je de tank vol gooit met brandstof.
het komt nog wel een keer voor dat er rotzooi in de tank zit ,dat heb ik al een keer meegemaakt ,naar lang zoek werk zat het problleem in de tank zo dra de tank half vol zat begon de auto in te houden,en daarna uit te vallen maar stationair liep hij perfect.
Dus kijk eerst even als hij het ook doet met volle tank zo niet een andere tank monteren heb ik toen ook gedaan

suc 6


dalton 29

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.