Suzuki Baleno: Toerental blijft hangen op 2000 op lpg

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Hallo,

Na uitgebreid de baleno problemen met ag gasinstallatie g3 van anderen gelezen te hebben, kom ik met mijn probleem nog niet uit.
Mijn baleno rijdt prima op benzine en meestal ook op gas, maar op gas blijft het toerental soms hangen rond 2000 toeren en gaat het motormanagement lampje branden. Dit doet de auto de ene keer wel de andere keer niet, ik heb er nog geen patroon in ontdekt. Kan ik dit zoeken in valse lucht aanzuigen? Of kan dit te vinden zijn in de het uitlaatsysteem / lambda-sonde (ik heb na de katalystator een klein lekje). Of toch de computers (ik heb de gascomputer bekeken maar had geen verdachte solderingen en eerdere problemen waren opgelost door de zekeringen te vervangen.)

Nog een vraag: Hoe zit het met de troep uit de verdamper laten, ik las hier ook iets over maar zou dit ook een relatie met mijn probleem kunnen hebben? Draai ik op de verdamper gewoon de onderste inbusbout er helemaal uit?

Bedankt alvast voor de reacties.

groet, Erik

Erik123

Geplaatst door Erik123 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

rizzlar (0), 15 jaar geleden

Om je alvast een eind op weg te helpen is hier een stukje van de zelf-diagnose handleiding:
Open de relaiskast en sluit de diagnoseschakelaar aansluiting aan op de massa-aansluiting (zie plaatje 1).
Contact op aan, maar niet starten.

Lees vervolgens de knippercodes af in de tabel (plaatje 2). Elke code wordt 3 keer herhaald voordat de volgende code wordt afgegeven.

Succes.

Reinier

Erik123 (0), 15 jaar geleden

Dankjewel voor die handige tip! Ik heb het gelijk geprobeerd en ik krijg de code dat de rijsnelheidsensor defect is. Ik krijg alleen deze code.
Maar ik heb geen idee waar hij zit en eigenlijk ook niet wat ie doet. En mijn tacho doet het gewoon..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.