Suzuki Swift 2006: toerental komt niet boven 2000

Bouwjaar: 2006

Mijn Swift 1.3 injectie van 1993 heb ik vandaag gewassen en iets bijgetankt. Na het wegrijden bij het pompstation viel de auto in de tweede versnelling ineens weg om hem dan meteen weer op te pakken maar bij 2000 toeren weer weg, en bij het zakken weer oppakken en zo door. Ik dacht eerst vocht vanwege het wasen maar niets was nat onder de kap. Ben met moeite thuis gekomen door snel overschakelen en gas nauwelijks aanraken.

Motor loopt stationair prima. Ook tot 2000 toeren. Dan valt ineens alles weg tot hij weer oppakt bij een lager toerental.
Nagekeken: alle slangetjes: goed
Verdelerkap en kabels: goed

Dealer gebeld die zei brandstoffilter, dus die vandaag meteen vervangen, hielp niet.

Met starten kan de auto 5-10 seconden wel een hoger toerental aan daarna begint het probleem.

Heeft iemand een goede tip voor ik veel geld uitgeef?

Tevens heb ik hier gelezen dat bij iemand die een soortgelijk probleem had, hij de gasklapsensor heeft vervangen en dat toen het probleem verholpen was. Hij zei tevens dat hij er achter kwam door de stekker er af te halen, kan iemand mij vertellen waar ik die vind (onder luchtfilterhuis?) en of ik daar ook gewoon (even) mee kan rijden met de stekker er af?

Aristoteles

Geplaatst door Aristoteles (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Aristoteles (0), 17 jaar geleden

ik heb het verkeerd vermeld hij is niet van 1993 maar van 1994

selman (0), 17 jaar geleden

hoi.
volgens mij was ik die gene die dat probleem had.
Maar ik heb zelf een swift gti dus maar die gaskleppositieschakelaar is verbonden aan de gasklep, aan de achterkant zegt maar die draait met de gasklep mee.
MVG Selman

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.