Suzuki Alto: versnellingsbak

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hallo allemaal.
tijdens het rijden bij verschillende snelheden en belastingen, springt de auto uit de 5e versnelling. Heb motorsteunen gecontroleerd, schakelstangen gecontroleerd(minimale speling). Vervolgens het zijdeksel gedemonteerd en de gaffel en synchroniseerring gecontroleerd. Deze vertonen een normaal slijtagepatroon en hebben een minimale speling. Dan maar de bak ervanonder gehaald en toen ik zicht kreeg op de constructie van de bak, het bovenste deksel gedemonteerd. Hier trof ik de blokkeerinrichting aan van de 5e versnelling. Volgens mij blijft bij ingeschakelde 5e versnelling het palletje achter de stiftbout hangen, er zodoende voor zorgend dat hij niet terug kan draaien en uit kan schakelen. Vorm van de pal is volgens mij onbeschadigd, zoook de stiftbout. Het plaatje heeft ook geen beschadigingen. Kom ik bij het veertje uit. Weet iemand wat de veerkarakteristiek van deze veer hoort te zijn? Vermoedelijk zakt de pal tegen de veerkracht in naar onder en schakelt zich zo uit de 5e versnelling. Of heeft iemand hier andere ideeen over? Ik zie jullie reactie graag tegemoet. Weet zo gauw niet meer wat te doen, daar de bak , ondanks 90.000 km, nog in een zeer goede staat is.
Alvast bedankt voor het meedenken en met vriendelijke groet,
Peter.

pepetug

Geplaatst door pepetug (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

pepetug (0) PRO, 12 jaar geleden

Helaas, niemand ervaring hiermee? Heb de bak uit elkaar gehaald. Secundaire as heeft ietwat speling. Heb de moer van deze as aangedraaid. Vraag bij Suzuki wel om aanhaalmoment. Morgen alles er weer terug onder. Laat wel weten of het probleem verholpen is.

pepetug (0) PRO, 12 jaar geleden

Probleem opgelost

mistermaniac (0), 12 jaar geleden

[quote=pepetug]Probleem opgelost[/quote]
En wat was de oplossing?

pepetug (0) PRO, 12 jaar geleden

Heb inmiddels andere bak gemonteerd, daar het probleem terugkwam. Heb de oude bak nog liggen en zodra ik daar naar ga kijken, koppel ik terug.
Groeten Peter.

dutchpete (0), 12 jaar geleden

I would be interested in any further developement on this problem as I also have the same on my Alto 2002.jumps out of 5th gear.

dutchpete (0), 12 jaar geleden

Graag tips voor mogelijke reparatie.

dutchpete (0), 11 jaar geleden

past een altobak van de mark 5 alto op een mark 4 motor?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.