Suzuki Alto 1989: vervangen accu

Bouwjaar: 1989

Ik wil graag een andere accu plaatsen (Optima Gelaccu) ivm een geluidsinstallatie die ik wil gaan inbouwen . Nu zit er op dit moment een accu in van 35 Ah , formaat luciferdoos ! De accu die ik wil plaatsen is 52 Ah , moet ik dan ook een andere dynamo plaatsen of zal dit wel goed gaan . Zijn er evt. nog andere dingen waar ik rekening moet houden ?

Groet , Wichert

Wichert

Geplaatst door Wichert (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik denk dat je beter een zwaarde dynamo kunt monteren want anders kom je capiciteit te kort
succes jan

Jos W (0) PRO, 19 jaar geleden

Alleen een grotere accu monteren , heb je al meer capaciteit.

En de rets wijst de praktijk wel uit.

Wichert (0), 19 jaar geleden

De nieuwe accu zit er nu in en dat gaat verder prima maar ik ben nog bezig met de installatie dus dat word nog even afwachten ! Ik houd jullie op de hoogte .

Groet , Wichert

Rudy10582 (0), 19 jaar geleden

Ik heb ook wel eens een zwaardere accu geplaatst, ik had ook een zware geluids instalatie in de auto, zonder de dynamo te vervangen, is geen probleem tenzij je alleen maar heel kleine stukjes rijd.

Wichert (0), 19 jaar geleden

Installatie zit er inmiddels in (heb moeten wachten op m`n radio)en het gaat verder prima . Geen enkel probleem met de capaciteit van de dynamo tov de accu ! Moet wel zeggen dat ik niet op het zelfde volume speel als in mijn vorige auto (Nissan Primera) want dan is het gewoon niet uit te houden in het Alto`tje !

Groet , Wichert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.