Toyota Carina E: 5e versnellingprobleem

Bouwjaar: 1995

Auto springt uit zijn 5e versnelling.Wij hebben dit nog niet eerder bij de hand gehad, maar ik weet dat het een bekent probleem is en dat er wel eens wordt gesproken over een tandwiel met schakelmof, die zonder de bak te demonteren is te vervangen.Alleen heeft de toyota dealer bij ons hier daar nog nooit van gehoord.Wie weet of dit klopt en wat zo'n setje kost.Of kun je voor zo'n auto beter een gebruikte bak monteren qua prijs?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (175) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Klopt, dit is 'n bekend probleem. Kan inderdaad zo vervangen worden. Ongeveer 7 maanden geleden nog geinformeerd voor 'n Funcruiser met hetzelfde probleem. Kosten materiaal ongeveer e. 200,- tot e. 300,-, als ik het mij goed herrinner. Klant kreeg het echter nog voor garantie van het bedrijf waar hij de auto gekocht had, maar inmiddels heeft de bak hetzelfde probleem weer...... Dus wat is wijsheid?

Siem Bijman (175) PRO, 19 jaar geleden

Klant wilde niet teveel geld meer aan dit probleem besteden.Info die we kregen was bij de ene dealer niets over bekent en een andere dealer had het over een lagersetje met tandwiel etc. voor zo'n 300 euro ex.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.