Toyota Carina I I: backfire Carina op LPG

Bouwjaar: 1990

Hallo,
Ik heb vandaag gestart met volgas omdat iets mis is met de smoorklep. Nu is er backfire opgetreden met als resultaat dat er een klep in het luchtfilterhuis vastzit en krom is. Weet iemand wat het doel is van deze klep? Zou ik deze gewoon open kunnen laten? Dus in een stand vastzetten.

Met vriendelijke groet,

Michiel

Michiel7811

Geplaatst door Michiel7811 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

nee de klep moet gangbaar zijn dus dat wordt verniewen of proberen te richten maar dat zal niet mee vallen
succes jan

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

Hoi Jan,
Ik heb de klep half open vastgezet. Het ding is errug duur. Het is een alu freesonderdeel. Ik denk dat als ik het wil hebben ik net zo goed zelf achter de freesbank kan gaan staan....
Op benzine loopt ie niet zo goed. Maar op gas is er geen probleem.
Als iemand een luchtmassaflowmeter heeft voor een Carina2 2.0GLi. Ik heb interesse om deze te kopen.
GRoetjes,
Michiel

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

anders kun je het onderdeel opvragen via de onderdelenlijn
om beschadigen van de klep te voorkomen kun je de slangklemmen waarmee de luchtmassameter vastzit aan de slang losjes vastzetten zodat bij eventuweele terugslag de slang er afschiet en verder geen schade ontstaat succes jan

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

Dankjewel Jan,
Ik heb een bericht op de onderdelenlijn gezet. Verder heb ik de klep half open gezet. Ik kan nu gewoon rijden op gas. Echter, voor benzine staat hij waarschijnlijk/neem ik aan, nu afgesteld op 1 brandstofdocering. Hij doet het op benzine alleen goed bij ongeveer 100 in de 5e versnelling.
Groetjes,
Michiel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.