Toyota Avensis D-4-D: Afstandsbediening ombouwen

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Heb net een proefrit gemaakt in een Toyota Avensis 4-D-4 Linea Sol van dec. 2000.
Wat onder andere opviel was dat de centrale deur vergrendling niet de knipperlichten activeerde.
Is het mogelijk om een verbinding te maken van de centrale deur vergrendeling naar de knipperlichten, zodat als de afstandsbediening wordt geactiveerd deze lichten ook meedoen.
Lijkt mij wel handiger dan op het gehoor afgaan.

gr. Willem

CarinaE

Geplaatst door CarinaE (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

alrik (0) PRO, 19 jaar geleden

ja dat kan maar daar moet je wel wat technishe kennis voor hebben. je kan namelijk met 2 relais je knipper licht aan stuuren maar enkel tydens sluiten of openen is maar net wat je wil natuurlijk :)

rytec (0), 19 jaar geleden

Hallo,

Ik heb zelf ook een avensis D4D van april 2000 waar ook de knipperlichten niet aangestuurd werden.
Ik heb zelf met behulp van een NE555 timer ic en wat condensatoren, dioden en een relais deze aansturing gemaakt zodat je ook het verschil ziet bij het vergrendelen en ontgrendelen van de bediening. dit heb ik in een kleine warteldoos gemonteerd en bij de bedrading geplaatst onder mijn stuur, werkt prima.
Uiteraard wanneer je van binnenuit de knop indrukt om je deuren te vergrendelen of te ontgrendelen knipperen ze ook mee.
vergrendelen gaan de knipperlichten 1 sec. aan en bij ontgrendelen knipperen ze 2 keer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.