Toyota AVENSIS D4D: TRILLEN VERSNELLINGSPOOK BIJ 5de VERSNELLING

Bouwjaar: 2000

Probleem betreft het trillen (zoals een helicopter) van de versnellingspook in 5de versnelling. Geluid wordt sterker bij het gasgeven. Dit is opgetreden vanaf 105.000km. De dealer heeft de versnellingskabels opnieuw ingevet en het metalen verbindingsstuk tussen de 2 kabels en de versnellingsbak reeds vervangen. Probleem blijft echter, heeft er iemand een oplossing??

guwo

Geplaatst door guwo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

alrik (0) PRO, 19 jaar geleden

de 2 kabels bij elkaar verbinden vlak bij de versnellingsbak met trekbandjes wil nog wel eens helpen

bowie1404 (0) PRO, 19 jaar geleden

heb ook voor deze klacht wel eens nieuwe kabels gemonteerd

guwo (0), 19 jaar geleden

Waren die kabels uitgerekt en heeft Totota Nederland hierop gereageerd of doen ze daar ook of hun neus bloed.
Dit lijkt me een garantieprobleem.
Weetje, heb 3 toyota's gehad en alle 3 hadden ze problemen met de versnellingsbak. Bij mijn 2 vorige corolla's heb ik zelfs de bak moeten laten vernieuwen wat een hoog kostenplaatje met zich meedroeg. Dus zo onfeilbaar is TOYOTA niet.

Japan (0), 19 jaar geleden

Guy, ik kan me moeilijk voorstellen dat je bij je 2 corolla's een kapotte bak hebt gehad! Toyota maakt wereldwijd de beste versnellingsbakken. Ik werk part-time bij een taxibedrijf, we hebben 7 Avensissen in het gamma, de oudste wagen 2.0 TD (is niet meer in gebruik) had 600.000 km gereden, met eerste blok. Je kan je voorstellen dat met een taxi serieus gebeuld wordt omdat er ook heel veel verschillende mensen mee rijden, maar was toch de eerste bak hoor.

guwo (0), 19 jaar geleden

En toch spreek ik de waarheid: De eerste corolla sedan daar sprong de 5de versnelling er willekeurig uit zodat de motor bij gewoon rijden flink in de toeren ging probleem dook op bij zijn 3de levensjaar, is wel vervangen onder garantie na bezoek van toyota adviseur.
De 2de corolla hatchback 1,8D kreeg in zijn 7de jaar een krakend geluid bij ongeveer 200.000Km en schakelen werd onmogelijk, heb via mijn garagist een andere bak laten steken van een jongere okkasie natuurlijk tegen betaling. Goed ervaringen heb ik met die bakken niet, dus. De auto is voor de rest welk leuk om mee te rijden maar de reclame van die stille avensis is bij de mijne niet van toepassing, het dashboard kraakt dat het een lieve lust is, maar dat is een andere topic.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.