Toyota Starlet: Afstellen carburateur Starlet

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 DX automaat

Hallo, ik ben vandaag voor het eerst op dit forum. Er staan zoveel berichten en tips hier !!! Dus waarschijnlijk staat het antwoord al ergens maar vergeef me dat ik het niet heb kunnen vinden.
OKÉ, het volgende:
Mijn auto: Starlet 1.3 DX aut. (2E)

Kan iemand mij vertellen hoe je de carburateur;
A kan schoonmaken en
B kan afstellen?

Alvast hartelijk bedankt !
Groeten, Eric.

Uitvinder

Geplaatst door Uitvinder (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hooghe jozef (0), 14 jaar geleden

hallo , ten eerste waarom wil je carburator reinigen ? als je carburator afneemt let goed op dat je die 2 onderdruk slangetjes niet verwisseld, er zitten daar 2 onderdrukdozen op die dus terug aan hetzelfde slangetje moeten aangesloten worden

daandc (0) PRO, 14 jaar geleden

HOI ik zou m reinigen met carburateur reiniger zonder dat je de carburateur eraf haalt ff naspuitem perslucht zodat het verdampt.

Afstellen is het slimst met de viergaskast weet je wat je afstelt sowieso je c o is belangrijk de andere zijn niet verplicht voor jouw autootje .


daan

Uitvinder (0), 14 jaar geleden

Hallo Daan en Hooghe,
als ik 'm start slaat ie meteen aan en doet ie het prima (iets hoger stationair door aut. choke) maar als ie op bedrijfstemperatuur komt draait de motor laag stationair tot zelfs schokkerig en soms slaat ie af als ik stil sta.
Er zitten nieuwe bougies, rotor, verdeelkap en luchtfilter in. Ik heb ook nog een distributiesnaar met waterpomp klaarliggen die ik wil gaan vervangen.
Zou ik ook de bougie kabels moeten vervangen? Kun je die doormeten? Ik heb een multimeter.
Het afstellen van de carburateur heb ik nog nooit gedaan, maar ik leer snel. :-)
Ik hoor het graag.
Groetjes, Eric

Theo Sparenburg (10), 14 jaar geleden

Je kan de bougiekabels doormeten met je multimeter op de Ohm stand. Tijdens het meten ook even de kabels bewegen om te controleren of er niet toch een breuk in zit. Ook kan je nog in het donker bij lopende motor je bougiekabels met een plantenspuit natspuiten om te kijken of er niet ergens blauwe vonken overspringen.



vr.gr. Theo

toyotacar (0), 14 jaar geleden

[url=http://img412.imageshack.us/i/carb061.jp...][img=http://img412.imageshack.us/img412/1285/...][/url]
heb enkele jaren terug nog een corolla gehad ,ook met de 2E motor ,hier zat zo een karburator op ,is dat bij u hetzelfde ,dan kan ik je misschien wel mee helpen ,heb die ooit ook half gedemonteerd ,wegens een verstopping in een van de kanaaltjes .
groeten luc

Uitvinder (0), 14 jaar geleden

viergasmeting is toch voor auto met katalysator? die heb ik niet.
Al vast bedankt voor zover, ik ga er mee aan de gang komend weekend.
Laat me wel weer horen hier.

Groeten, Eric.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.